КОЖНІЙ ГЛАМУРНІЙ ПАНІ — ПО ГІДНІЙ ПАРІ, — ОБІЦЯЄ ЛЯЛЬКАР ТЕТЯНА КОЗАКЕВИЧ

КОЖНІЙ ГЛАМУРНІЙ ПАНІ — ПО ГІДНІЙ ПАРІ, — ОБІЦЯЄ ЛЯЛЬКАР ТЕТЯНА КОЗАКЕВИЧ

\"КОЖНІЙЄ такий жарт: якби не декольте, — чоловіки і жінки частіше би зустрічалися поглядами… Очевидно, героїня нашого наступного матеріалу із цим жартівливим твердженням погоджується, адже декольте — частина образу ляльок, виготовлених нею власноруч.
Ляльки від Тетяни Козакевич — такі собі гламурні панянки не лише із відвертим декольте, а й із пишними вустами, кирпатим носом та яскравими сукнями. У фантазії майстрині мирно співіснують і красуні-білявки, і таємничі чорнявки, й руденькі бестії, і, навіть, ляльки-бабусі. Старенькі, до речі, не поступаються молодшим ані у красі, ані у креативності. Усі без винятку ляльки одразу ж привертають увагу і не поспішають її «відпускати». Адже поки не роздивишся усі ці рюшечки, губки, пальчики та зачіски, то надзвичайно важко відірвати від них зацікавлений погляд.

— Пані Тетяно, ваші красуні, немов навчають жінок: декольте — це добре, але не лише цим можна привернути увагу чоловіків, адже стільки цікавинок у кожній з них. Як народжуються такі незвичайні образи у вашій уяві?
\"КОЖНІЙ— Усе просто. Побачила в Інтернеті майстер-класи з виготовлення ляльок, спробувала робити їх власноруч, сподобалося, і це стало моїм оригінальним захопленням. У цих образах хотілося поєднати і наше, українське, і одвічно жіноче, і гумор. Так з’явилося, зокрема, декольте, яке одразу усі помічають і сміються.
Знаєте, ніби й існує єдина технологія виготовлення, але цікаво, що у кожної ляльки щоразу виходить своє неповторне обличчя. Навіть емоції на обличчях різні: радість, доброта, образа, кокетство, здивування… Одне слово, що захочете побачити «під настрій», те й побачите. А робити їх — настільки захоплююче заняття, що неможливо передати. Завжди з очікуванням завмираєш: а яка ж кралечка вийде цього разу?
— Цікаво, з чого ж ви їх робите?
— Усередині — синтепон, а зверху обтягую капроном. Руки й пальці роблю із дротового каркасу (до речі, тут мені активно допомагає чоловік), а коси — з ниток для в’язання. Наряди дівчатам своїм вигадую, залежно від образу, котрий «народився».
\"КОЖНІЙ— Риси обличчя, вбрання, зачіски — усе це практично не повторюється у ваших ляльках. Багато часу йде на їх виготовлення?
— Усе залежить від кількості вільного часу та настрою, можна й за день зробити. Хоч і не займалася цим раніше, але мені це близьке — раніше полюбляла плести, завжди орієнтувалася в моді та намагалася і собі, й рідним та знайомим змайструвати щось гарненьке. Також мріяла колись бути перукарем — тепер усі нереалізовані досі таланти маю нагоду втілити на ляльках. І сукні їм пошити, і зачіски зробити.
— Чи є у ваших творчих планах робити ляльок-чоловіків? Щоб таким «соковитим» красуням не було сумно?
— Свою першу ляльку подарувала подрузі, відтоді її усі запитують, чому та лялька без чоловіка? Тому така ідея — робити пару для ляльок — є. Більше того, є навіть конкретні задуми, чоловічі образи.­
Швидше за все, це буде такий собі український парубок у сорочці та шароварах.
— Ви займаєтеся також декупажем. Розкажіть, будь ласка, як ви застосовуєте цю технологію?
— Це техніка, яка дозволяє декорувати посуд, свічки, меблі,
тканини тощо, відома вона ще з часів середньовіччя. Зображення вирізаються та наклеюються на поверхні, а тоді покриваються лаком. Нині декупаж дуже активно входить у моду, існують різні його стилі, а багатьом виробам ручної роботи він додає вишуканості та неповторності.
Я оздоблюю цією технікою пляшки — такі оригінальні вироби користуються попитом з нагоди свят, важливих дат та подій. Активно працюю з весільною тематикою, пробувала себе у ролі тамади. Надзвичайно подобаються мені стилізовані українські весілля, коли усе дійство засноване на наших національних традиціях.
— А скільки коштує ваша робота?
\"КОЖНІЙ— Лялька обходиться у 50-60 гривень, а оздоблення, наприклад, шампанського, із вигравіюваним на пляшці побажанням — 25-30 гривень. Матеріали, зауважу, використовую недешеві, але ціни доступні. (Зв’язатися зі мною можна за телефонами: 2-47-11, 063-024-89-74).
— Таке враження, що усе це ви робите, наче граючись. Це для вас бізнес чи спосіб відпочинку?
— Гадаю, до життя не зайве ставитися із гумором. Тоді й проблеми долати легше, і настрій створюєш і собі, й іншим. Звісно, хотілося би, щоб разом із моральним задоволенням це захоплення стало приносити дохід. Але я нещодавно почала займатися цим, маю небагато прихильників своєї творчості, мало хто наразі про це знає. Головна моя мета — дарувати людям гарний настрій, і це у мене виходить. Без усмішок ніхто не залишається, побачивши ляльок.
До речі, вони несуть практичну користь, адже можуть використовуватися як грілки на заварники із чаєм, або як оберіг для дорогої вам людини. І якщо раптом у якийсь момент вам стало самотньо, заваріть чашечку теплого чаю у компанії з усміхненим оберегом — зможете зігрітися і за якусь мить, впевнена, радісніше поглянути на світ.
Тому усміхайтеся! А шановних, милих, чарівних жінок вітаю зі святом! І нехай завжди у вас буде привід гарно виглядати і сяяти усмішками!
— Редакція «Звягеля» приєднується до цих побажань! Нових вам, пані Тетяно, творчих ідей та яскравого їх втілення!
Розмовляла Юлія КЛИМЧУК
Фото Віктора ТИМОЩУКА