ГИРЬОВИКИ З РАЙОНУ ПОСТУПИЛИСЯ ТІЛЬКИ ЖИТОМИРУ

Силачі з Новоград-Волинського району посіли друге командне місце серед восьми команд на обласному чемпіонаті з гирьового спорту серед збірних міст і районів, що пройшов минулої п’ятниці у Житомирі, пропустивши вперед представників обласного центру.
Змагання проводилися у вправі, що має назву довгий цикл. Тобто гирі потрібно щоразу, після кожного поштовху, опускати донизу на випростані руки. На переконання тренера команди Олександра Дідовця, дана вправа — складна, але для тих спортсменів, котрі опанували техніку її виконання, вона може виявитися навіть простішою, ніж класичний поштовх. «Головне — знаходити можливість, щоб окремі групи м’язів мали короткочасний відпочинок», — пояснює Олександр Миколайович.
Тренер відзначив чудовий результат Віти Степанюк із Великого Молодькова, ­котра, виконуючи вправу з 16-кілограмовими гирями, набрала аж 229 балів. Для порівняння — ще шість балів, і дівчині можна буде претендувати на звання майстра спорту міжнародного класу!
Також гарну підготовку продемонстрував Олександр Матасюк. Він обрав для виконання вправи гирі вагою 32 кг, що мають подвійний коефіцієнт при нарахуванні балів проти 24-кілограмових. У підсумку Олександр показав результат, що лише шістьма балами поступається нормативу майстра спорту України.
У цілому, зауважив тренер, всі десятеро членів команди виступили достойно. А в підсумковий залік було зараховано дев’ять кращих результатів.
Олег БРЮХАНОВ