РОМАН ШАПРАН ЗІ СЛОБОДИ-РОМАНІВСЬКОЇ — ЧЕМПІОН УКРАЇНИ СЕРЕД СТУДЕНТІВ-АГРАРІЇВ!

Кузня чемпіонів імені Олександра Дідовця знову дала результат: уродженець Слободи-Романівської Роман Шапран цими днями здобув звання чемпіона України з гирьового спорту серед студентів аграрних університетів та академій. У ваговій категорії 65 кг Роман продемонстрував, за словами тренера, суперрезультат, набравши за підсумками двоборства 310 балів. Юнак 104 рази штовхнув дві 24-кілограмові гирі та 206 разів виконав ривок із цим снарядом. Найближчого конкурента Роман випередив на 15 балів.
* * *

А незадовго до цього Роман Шапран та ще двоє представників Новоград-Волинщини стали учасниками змагань, що відбулися в Нікополі (Дніпропетровська область). Там одночасно проходили чемпіонат України з гирьового спорту серед юнаків і дівчат 1994 року народження і молодших та чемпіонат України серед студентів.
Виконавши поштовх довгим циклом двох 24-кілограмових гир 64 рази за 10 хвилин, Роман посів третє місце у студентській першості. «Це дуже гарний результат. Важко передати, наскільки я задоволений виступом Романа. Його третє місце — цілком заслужене», — підвів підсумок тренер у розмові з кореспондентом «Звягеля».
Дебютантка всеукраїнських чемпіонатів Альона Капустинська з Великого Молодькова, виконавши норматив на перший дорослий розряд, посіла шосте місце серед п’ятнадцяти учасниць. «Альона сподівалася, що їй вдасться одразу здобути звання кандидата в майстри спорту. Дуже до цього прагнула, але трішки не вистачило. Втім, треба йти поступово. Гадаю, на подальших змаганнях вона досягне бажаного», — зауважив тренер.
Дві прикрі помилки практично позбавили шансів на вдалий підсумок турніру Юрія Борячинського з села Чижівка. Так сталося, що Юра оступився й зійшов із помосту під час виконання поштовху гир, а потім ще й не за правилами перекинув гирю із рук в руки, виконуючи ривок. Конкуренти від таких «подарунків» не відмовилися й відтіснили спортсмена зі Звягельщини чимдалі від призової трійки. «Хоча ми й будували великі плани на ці змагання, але я на Юру не сварився. Що поробиш — так склалися обставини. Наступного разу він буде уважнішим і обов’язково виступить краще», — підбадьорив свого вихованця Олександр Дідовець.
Олександр Дідовець має неабиякі надії, що Роман Шапран, котрий добре зарекомендував себе під час кількох останніх змагань, зможе поборотися за призові місця навіть на чемпіонаті світу.
Олег БРЮХАНОВ