АКЦІЯ «ЧИСТИЙ БЕРЕГ»

АКЦІЯ «ЧИСТИЙ БЕРЕГ»

Новоград-Волинська міськрайонна організація «Громада рибалок» не тільки активно бореться із браконьєрами на водоймищах міста і району, а й днями долучилася до акції «Чистий берег».
До рятувальної станції, де назначено було зустріч, прийшло близько двадцяти «громадівців». Запланували прибрати берег від недобудованого мосту (район колишнього пивзаводу) і до рятувальної станції.
Тягнучи за собою чималі мішки, хлопці жартували, розповідали рибальські історії.
Неподалік військового шпиталю увагу привернула молода жінка з двома неповнолітніми дітьми. В руках у неї був металошукач. Хтось із чоловіків поцікавився:
— Скарби шукаємо?
Та, усміхаючись, відказала:
— Аякже!
— Щось знайшли?
— Звичайно!
— Покажіть.
— Уже все віддали.
Наскільки відомо, законом заборонені подібні пошуки приватним особам, але, як бачимо, жінка ризикує, разом з тим наражаючи на небезпеку і своїх дітей. А раптом замість скарбів наштовхнуться на боєприпаси, яких у землі з часів війни ­чимало залишилося?
Разом з тим «громадівці» почали прибирання. На береги страшно було дивитися. Місцями вони просто були встелені пластиковими та скляними пляшками, бляшанками, целофановими кульками, іржавими відрами тощо. Та, незважаючи на це, чоловіки ретельно все те збирали і скидали до мішків. Найбільше завалена сміттям була так звана Дубина, неподалік шпиталю. Просто дивує байдужість людей, котрі тут відпочивають. Невже після себе важко прибрати?
Коли «громадівці» вже наближалися до рятувальної станції з добрячими пакунками, молода жінка з дітьми на той час рила землю на горі серед дубів, ­ближче до дзоту. Зовсім ­утратила здоровий глузд. Та що вдієш...
Цього дня «громадівці» зібрали близько чотирьох тонн сміття. Ігор Левченко, голова «Громади рибалок», сказав, що їхня організація і надалі проводитиме подібні акції. Найближчим часом планують приступити до прибирання берегів ставків та річок у інших місцях міста і району. Що ж, такий захід заслуговує на повагу.
Микола МАРУСЯК