9 ЖОВТИХ КАРТОК І 2 ЧЕРВОНИХ — ЦІНА ПУТІВКИ У ФІНАЛ

Виїзний матч проти бердичівського «Арсеналу» в рамках турніру на кубок обласної федерації футболу для ФК «Звягель-750» наразі передбачався не досить складним. Передумовою такого передбачення був рахунок першої гри, де звягельчани упевнено та спокійно переграли своїх візаві на власному полі з рахунком 4:1. Про перебіг матчу на чужому полі читачам розповів голова ради засновників клубу Василь Васильович Гордійчук:
— Вже на передігровій розминці ми побачили, що склад господарів поля в порівнянні з першою грою змінився кардинально, відсотків так на 100. Як вияснилося вже після матчу, бердичівляни дозаявили гравців з інших міст, які мають досвід гри в чемпіонаті України в другій та навіть першій лізі. Індивідуальна майстерність гравців «Арсеналу» на розминці дещо охолодила піднесений настрій звягельчан. Тож вирішено було грати в першому таймі від оборони, надіючись на контратаки, протиставляючи індивідуально сильним гравцям суперника колективний футбол. І цей план, як виявилося пізніше, повністю себе виправдав.
У складі гостей були відсутні головні гравці, у лінії захисту Ігор Вакуленко, який був травмований, та у нападі Ярослав Корнійчук, який того дня став на рушничок щастя зі своєю дівчиною у Новоград-Волинському РАГСі. Однак проведені заміни схему вибраної тактики не порушили.
З перших хвилин матчу бердичівляни обрушили хвилі атак на ворота новоград-волинців, однак чітка підстраховка в усіх зонах не дозволяла господарям створювати реальні загрози для взяття воріт. М’яч долітав до нашого голкіпера, вже втративши початкову силу польоту, або відбивався за межі поля. Не забивши швидкий гол, арсенальці продовжували нагнітати атакуючу гру біля чужих воріт, однак гол забили наприкінці першого тайму, використавши подачу з кутового удару, скориставшись миттєвою втратою концентрації уваги з боку захисників, центральний нападник вдало підставив ногу, і «смугастий» пересік лінію воріт. Протягом першого тайму звягельчани турбували господарів ударами з далекої відстані, які успіху не принесли. Після перерви картина гри не змінилася. Атаки арсенальців спокійно руйнувались нашими захисними діями, десь в середині тайму стало видно, що атакуючий запал бердичівлян згасає, атаки йшли, мов за інерцією. Такий перебіг подій миттєво зловили звягельчани, які отримали декілька реальних мотивів для взяття воріт, однак не вистачало влучності, та і фізичні кондиції були вже дещо втрачені. Зрозумівши, що технічно і тактично звягельський клуб не переграти, гравці-варяги з «Арсеналу» почали грати не просто в жорсткий, а іноді — в жорстокий футбол, гравці «Звягель-750» в боргу не могли зостатись. Головний рефері матчу, симпатії якого того дня були явно на стороні господарів, втихомирити далеко не футбольні події господарів на футбольному газоні явно не був готовий, давши дев’ять жовтих карток та дві червоні гравцям «Звягель-750», він обмежився лише чотирма попередженнями для бердичівлян. Наслідками такої жорсткої гри була важка травма руки у Ігоря Носарєва. Догравши до фінального свистка складом у дев’ять гравців, наші хлопці голів більше не пропустили, що дало можливість вийти до фіналу.
* * *

А нашими суперниками у фіналі будуть гравці ФК «Прес» з смт Радомишль, які зуміли сенсаційно за підсумками двох матчів переграти нинішніх чемпіонів ФК «Металург» з м.Малин. Здобувши перемогу з рахунком 3:2 на власному полі, радомишляни звели унічию матч на виїзді з рахунком 3:3. Однак, як розповіли очевидці цих матчів, у складі «Пресу» з’явились нові футбольні обличчя, що заявлені у складі ФК «Оболонь» з міста Києва. Місце фіналу ще не визначено, однак ке-рівництво ФК «Прес» не погоджується проводити вирішальну гру на полі стадіону «Авангард» м.Новоград-Волинський. Тож найвірогіднішим місцем проведення будуть футбольні поля м.Житомир, все буде вирішено обласною федерацією у четвер, 6 листопада, коли цей номер газети «ЗІ» вже вийде до читача. Якщо все ж фінал 8 листопада 2008 року буде заплановано в м.Житомир, засновники ФК «Звягель-750» запрошують своїх уболівальників підтримати команду. Буде надано автобус, що очікуватиме у суботу біля стадіону «Авангард», десь у період з 10.00 до 10.30 год. ранку. Однак не виключений варіант, що фінал все ж пройде в нашому місті. Тож слідкуйте за об’явами на міських вулицях.
Володимир БУРКОВСЬКИЙ