ПРОТИДІЯ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

ПРОТИДІЯ ТОРГІВЛІ ЛЮДЬМИ

\"ПРОТИДІЯБагато людей знають про проблему торгівлі людьми, але мало хто усвідомлює її масштаби, а тим більше, може припустити, що це станеться саме з ним. Саме молодь становить групу ризику, адже це — майбутні випускники шкіл, коледжів і університетів, яким невдовзі доведеться зіткнутися з проблемою працевлаштування.
З метою попередження явища торгівлі людьми міський центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді постійно готує та проводить низку заходів. Вже стали традиційними семінари для безробітних молодих людей на базі міського центру зайнятості, бесіди з дітьми із сімей, які опинились у складних життєвих обставинах та є випускниками загальноосвітньої школи-інтернату. Перед даними категоріями дітей та молоді виступили волонтери міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, студенти, майбутні юристи Новоград-Волинського економіко-гуманітарного коледжу з інформацією, яка спрямована на підвищення компетентності молодих людей щодо ризиків, пов’язаних із торгівлею людьми. Також інформаційно-просвітницька робота триває з громадою міста.
Проводяться гарячі лінії щодо запобігання торгівлі людьми. Жителі нашого міста мають можливість повідомляти про випадки торгівлі людьми в спеціалізоване формування «Телефон Довіри» за номером: 15-07.
Для нашої країни проблема торгівлі людьми залишається гострою. Один мільйон громадян України — таку цифру потерпілих від торгівлі людьми називає Міжнародна організація з міграції.
За офіційною статистикою Міжнародної організації з міграції, починаючи з 2000 року в Україну вдалося повернути 921 особу, яка потерпіла від торгівлі людьми.
Л.ХАРЧЕНКО, спеціаліст І категорії міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді