«ПОЛІССЯ» З ГОРОДНИЦІ — ВОЛОДАР КУБКА ОБЛАСТІ 2012 РОКУ!

Новоград-волинський стадіон «Авангард», реконструйований у 2007 році, давно заслуговував на таку подію. І нарешті це сталося — минулої суботи, 2 червня, тут було проведено фінал обласного кубка! У вирішальному матчі кубка Житомирської області з футболу, що проводився під егідою федерації Опанащука, зійшлися наші земляки — клуб «Полісся» з Городниці та СК «Коростень».
Вболівальницькою підтримкою команди обділені не були. Звичайно, більшість любителів футболу симпатизували землякам-городничанам, але й із Коростеня прибула чимала група «саппортерів», яка раз-по-раз гучно заявляла про себе.
Як і водиться у фіналах, команди почали гру обережно. Територіальною перевагою на початку матчу володів «Коростень», але до реальних загострень справа не доходила. Ближче до середини тайму городничани вирівняли гру, почали плести свої мережива атак, але, як кажуть, стовідсоткових нагод для взяття воріт не створили ані вони, ані суперники. Щоправда, відзначимо, що після дальнього удару клуб із Городниці від неприємностей врятувала поперечина.
Суттєві корективи у гру вніс сильний вітер, непередбачувано змінюючи напрямок польоту м’яча та силу удару. Було передчуття, що за такого перебігу подій долю матчу може вирішити всього один гол. Втім, якби у другій 45-хвилинці футболісти, котрі опинялися на ударних позиціях, були точнішими, то глядачі могли би стати свідками розвитку гольової феєрії. Але спочатку гравець ФК «Полісся» не використав вихід віч-на-віч, а через кілька секунд, в атаці-відповіді, такою ж монетою «відплатили» коростенці. Відзначимо у цих випадках вмілу гру голкіперів, які вчасно виходили з воріт, чим збільшували свої шанси на успішне завершення епізоду.
…Коли матч котився до нульової нічиєї, а на трибунах почалися розмови про особливості регламенту (мовляв, команди гратимуть два додаткові тайми по 15 хвилин чи одразу пробиватимуть післяматчеві пенальті), стався гол. «Поліссю», котре в другому таймі грало проти вітру, вдався стрімкий перевід м’яча із центру поля на лівий фланг, їхній нападник, обігравшись із партнером по команді, вийшов на ударну позицію і не схибив — 1:0! Грати залишалося не більше десяти хвилин. СК «Коростень» миттєво перейшов на половину поля суперника, допомагати партнерам зрівняти рахунок до чужого штрафного майданчика бігав навіть їхній воротар, але все виявилося марним. Клуб із Городниці втримав свої ворота на замку і довів матч до перемоги! Таким чином команда-відкриття цього сезону стала ще й командою-тріумфатором.
До слова, у кубку області федерації Опанащука брали участь аж 30 команд. Городничани, які стартували зі стадії 1/16 фіналу, на шляху до трофею, крім коростенців, послідовно вибили з участі в турнірі команди «Шкіряник» (Бердичів), «Дружба» (Червоноармійський район), ФК «Довбиш» (Баранівський район) та минулорічного чемпіона області ФК «Бараші» (Ємільчинський район).
* * *

Справжній футбольний марафон продемонструвала команда «Авангард» минулої суботи. Заявившись у турніри обох федерацій, що діють на Житомирщині, наша команда була змушена відіграти два матчі (!) протягом одного дня. Погодьтеся, таке не часто зустрінеш у футболі, але в Житомирській області, де на дві федерації так і не створено жодної професійної команди, виявляється, немає межі неможливому…
Спочатку новоградці відіграли матч у Радомишлі проти тамтешньої команди «Прес» у рамках першого туру чемпіонату області, що проводиться федерацією Опанащука. Силами Ярослава Корнійчука, котрий оформив дубль, та Юрія Періна «Авангард» відзначився тричі, на що господарі відповіли лише одним голом — 3:1 на користь «Авангарду».
А ближче до вечора того ж дня клуб із Новограда грав уже в Малині. Там довелося протистояти місцевому «Металургу» в матчі-відповіді 1/4 фіналу кубка області федерації Коцюбка. Звісно, після домашньої перемоги з рахунком 6:2 новоградці могли дозволити собі зіграти «в півноги», але вони й тут продемонстрували волю до перемоги й чемпіонський характер, перемігши 3:2 (голи: Андрій Бусленко, Петро Ніканоров, Денис Расулов).
Підсумком вдалого рейду футбольними полями північно-східної частини області став вихід до півфіналу кубка області (федерація Коцюбка) та перші три очки у чемпіонаті області (федерація Опанащука).
Олег БРЮХАНОВ