ХРОНІКА 24/2012

ЗВЕРНЕННЯ ЩОДО ПРОТИДІЇ НАРКОМАНІЇ СЕРЕД ДІТЕЙ ТА МОЛОДІ
Серед гострих соціальних проблем, яких нам, на жаль, сьогодні не бракує, одна з найболючіших — проблема наркоманії. В двадцять першому сторіччі хворобливий потяг до смертельного зілля набув широкого розмаху. Про наркоманію нині говорять у всьому світі. Щодня хтось вперше бере шприц з отрутою, не замислюється над тим, що за першою дозою буде наступна, а потім — прірва.
Міністерством внутрішніх справ України в даний час здійснюються профілактичні заходи «Літо-2012», які націлені на забезпечення соціального та правового захисту дітей, попередження вчинення злочинів неповнолітніми і відносно них, профілактики бездоглядності та інших явищ під час літніх шкільних канікул.
У період літніх шкільних канікул переважна більшість дітей залишаються без нагляду дорослих.
Нині серед молоді набули поширення такі лікарські засоби, як ефедрин та його похідні, тому звертаємося до працівників аптечних кіосків та медичних закладів не продавати дітям та молоді вказані лікарські препарати. Нехай за пігулками приходять їх батьки. Давайте разом збережемо дітей здоровими.
ПОСАДОВЕЦЬ ОЦІНИВ ВИРІШЕННЯ ЗЕМЕЛЬНИХ ПИТАНЬ У 4 ТИСЯЧІ ДОЛАРІВ США
Працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України Житомирщини викрили у хабарництві виконуючого обов’язки начальника управління держкомзему в одному з районів області.
Посадовець вимагала та отримала хабар на загальну суму 4 тисячі доларів США за виготовлення документів про відведення земельних ділянок у користування приватному підприємцю на території однієї з сільських рад району.
5 червня 2012 року оперативники затримали посередника, 40-річного директора приватного охоронного підприємства, безпосередньо під час отримання чергового «гонорару» в сумі 2 тис. доларів США. Предмет хабара було вилучено.
За інформацією працівників міліції, це була друга частина обумовленої суми. Перший транш «допомоги» було передано у середині травня в одному з кафе районного центру через цього ж посередника, і він становив також 2 тисячі доларів США.
Як повідомив начальник УБОЗ УМВС України в Житомирській області Ігор Заєць, оперативниками зібрано матеріали, що вказують на причетність до вимагання та отримання хабара державного службовця.
Наразі прокуратурою області порушено дві кримінальні справи за ч.5 ст.27 (Види співучасників), ч.3 ст.368 (Одержання хабара) Кримінального кодексу України відносно посередника та ч.3 ст.368 (Одержання хабара) ККУ відносно посадовця.
Отже, обоє затримані у порядку статті 115 ­(Затримання слідчим підозрюваного у вчиненні злочину) Кримінально-процесуального кодексу України, вирішується питання щодо обрання відносно них міри запобіжного заходу.
СЗГ УМВС України в Житомирській області

ПРАВИЛА ПОВЕДІНКИ У ЛІСІ
Відпочиваючи на природі, на жаль, громадяни забувають про правила поведінки у лісі, не замислюються над своїми діями, особливо при поводженні з вогнем, тим самим спричиняючи пожежі.
Служба МНС закликає громадян бути свідомими щодо збереження «зелених легенів» нашого району. При виявленні пожежі не впадайте в паніку, не метушіться та не приймайте поспішних, необдуманих рішень. До прибуття пожежно-рятувальних підрозділів можна гасити тільки низові пожежі, збиваючи полум’я гілками листяних порід дерев, заливаючи водою чи засипаючи грунтом та затоптуючи ногами. До полум’я заввишки 1,5-2 метри наближатися не можна! Чекайте на рятувальників чи працівників лісового ­господарства. Головне, щоб ви самі не стали причиною лісової пожежі. Категорично забороняється підпалювати ліс з метою подачі сигналу порятунку. Ні в якому разі не дозволяється використовувати піротехнічні вироби біля лісових масивів.
Перебуваючи на природі, — подбайте про дотримання правил пожежної безпеки. Нехай ваш відпочинок не завдасть шкоди лісу, адже основною причиною пожеж у лісах є нехтування людьми правилами поводження з вогнем.
Не залишайте багаття без нагляду, не йдіть із місць відпочинку, не переконавшись, що вогонь погашений. Якщо під час відпочинку на природі, або знаходячись на дачній ділянці, помітили безупинне розповсюдження вогню, негайно повідомте до пожежно-рятувальної служби за телефоном: «101».
Н.ДІДИК, інженер з пожежно-рятувальних робіт

МОЛОДИЙ ЧИНОВНИК ПОПЛАТИВСЯ ЗА ВИГОТОВЛЕННЯ СФАЛЬШОВАНИХ ДОВІДОК ПРО СПЛАТУ ШТРАФІВ
На Житомирщині за матеріалами СБУ до адміністративної відповідальності притягнуто державного виконавця. Правоохоронцями встановлено протиправне сприяння 27-річного чиновника у закритті 16 виконавчих проваджень щодо стягнення заборгованості з двох громадян України. Останні мали сплатити штрафи за порушення правил дорожнього руху.
Держвиконавець за допомогою комп’ютера виготовляв сфальшовані довідки про сплату цими боржниками штрафів, які й ставали підставою про закінчення виконавчого провадження.
За свої послуги він отримав матеріальну винагороду у сумі понад три з половиною тисячі гривень.
Малинський районний суд вже визнав вчорашнього державного виконавця винним у вчиненні адміністративного правопорушення та наклав на нього штраф у розмірі
60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
ЗАКОРТІЛО МОБІЛКУ
13 червня до Новоград-Волинського МВ із заявою звернулась 65-річна жителька с.Велика Горбаша, повідомивши про те, що із її будинку, шляхом вільного доступу, невідомим викрадено гроші та мобільний телефон. Сума збитку встановлюється.
Оперативники карного розшуку за підозрою у вчиненні злочину затримали 32-річного місцевого жителя, в якого мобільний телефон вилучили.