ВОЛОДИМИР ЛИТВИН: «ЖОДЕН МЕДИЧНИЙ ЗАКЛАД НЕ ПОВИНЕН БУТИ ЗАКРИТИМ»

ВЕЛОСИПЕДИ ТА ТОНОМЕТРИ — ДЛЯ МЕДИЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ
Подарував Голова Верховної Ради України Володимир Литвин, вітаючи на своїй малій батьківщині новоград-волинських медиків з їх професійним святом. Він сподівається, що цей подарунок хоч трохи полегшить непросту працю сільських лікарів, яким часто доводиться діставатися до своїх пацієнтів у віддалені населені пункти.

Керівник парламенту завітав у Новоград-Волинське міськрайТМО, де його привітав головний лікар медичної установи Василь Борис — очільник галузі медицини Звягельщини показав місце будівництва майбутнього хірургічного корпусу, продемонстрував його проект та розповів про роботи, які необхідно виконати. Цей об’єкт планується зводити за кошти держсубвенцій. Новобудова складатиметься із двох відділень — шестиповерхового операційного блоку та чотирьохповерхового відділення інтенсивної терапії. Важливо те, що такий хірургічний центр зможе надавати висококваліфіковану медичну допомогу не лише жителям Новограда-Волинського, а й сусідніх районів.
Володимир Литвин побував у лікарні та реабілітаційному центрі для дітей, хворих на ДЦП, селища міського типу Городниця, де зустрівся з трудовими колективами цих закладів, привітав їх із професійним святом і вручив відзнаки за сумлінну роботу. У Городниці спікер відвідав місцеву школу, якій передав ще один подарунок — комп’ютерний клас і 200 книжок та 62 підручники у рамках акції «Книжка повертається до школи».
ПОЧЕСНЕ ЗВАННЯ «МАТИ-ГЕРОЇНЯ» ОТРИМАЛИ ЩЕ 86 ЖІНОК ЗВЯГЕЛЬЩИНИ
Володимир Литвин також вручив державні відзнаки — почесне звання України «Мати-героїня» 86 жінкам Новоград-Волинщини. На даний час 430 жінок Звягельщини удостоєні цього почесного звання. Варто зазначити, що саме за сприяння Володимира Михайловича було значно прискорено процедуру отримання цих відзнак.
ОСОБИСТІ КОШТИ — НА ЛІКУВАННЯ ВАЖКОТРАВМОВАНОГО ЮНАКА
Володимир Литвин передав особисті кошти у сумі 24 тисячі гривень батькам сімнадцятирічного Дмитра Шевчука, випускника Новоград-Волинського колегіуму, який минулого року, під час пірнання у річку, отримав важку травму — перелом шийних хребців, що прикувало його до інвалідного візка. Батьки юнака звернулися до керівника парламенту з проханням про допомогу. Окрім Дмитра, у сім’ї військовослужбовця у відставці та медсестри виховується ще двоє дітей.
Акцію зі збору коштів для лікування хлопця також організував Фонд В.Литвина «Майбутнє Полісся».
«ПЕРВИННА МЕДИЧНА ДОПОМОГА МАЄ БУТИ НА РІВНІ ПІШОХІДНОЇ ДОСТУПНОСТІ»
Відповідаючи на запитання журналістів, В.М.Литвин позитивно оцінив інвестиційний клімат Поліського регіону Житомирщини, зауваживши, що наразі «йде битва за землю». Він запевнив, що задля подальшого розвитку і надалі допомагатиме залучати до рідного краю нових інвесторів.
Оцінюючи рівень життя на Житомирщині, керівник українського парламенту зазначив, що «наша картина не безнадійна», є села і селища, які нагадують післявоєнний час — руїна та пустка. «Було б дуже добре, — сказав він, — щоби кожен із 450 депутатів взяв під опіку певний регіон, і така позиція могла би об’єднати всіх».
На питання щодо розвитку галузі охорони здоров’я, спікер відповів, що «у перспективі, очевидно, ми прийдемо до медичних округів і спеціалізованої медичної допомоги».
Разом з тим, наголосив він, первинна медична допомога «має бути для людей на відстані пішохідної доступності». «Жоден медичний заклад, жоден фельдшерсько-акушерський пункт не повинен бути закритий».
«ВИКОРИСТАТИ ЄВРО-2012, АБИ ВИЙТИ НА ДІАЛОГ ВСЕРЕДИНІ КРАЇНИ»
Щодо ЄВРО-2012, то за усіх складнощів, усієї критики, яка має підстави, сказав Володимир Михайлович, Україна продемонструвала здатність реалізувати такі масштабні проекти, як футбольний чемпіонат. На думку керівника парламенту, по завершенні чемпіонату необхідно буде проаналізувати перебіг його підготовки і проведення ЄВРО-2012, і використати цю подію, аби вийти на діалог всередині країни, спільну відповідальність і розуміння, що необхідно виходити з головного — що нас об’єднує, що дасть результат для людей. «Нас повинні об’єднувати не поразки, а перемоги, — сказав В.Литвин. — Нам треба об’єднуватися у такі моменти і забезпечити піднесення України. Бо у даному випадку футбол — це більше ніж футбол». За словами Голови Верховної Ради, українська влада довела, що наша країна є безпечною для вболівальників, і зробила все, щоб створити для них зручності.
Лариса ГЕМБАРСЬКА