«СВЯТО ВДАЛОСЯ!»

«СВЯТО ВДАЛОСЯ!»


Саме так відповів на наше запитання міський голова Володимир Загривий по завершенні свята «Лесині джерела». І повідомив, що навіть неймовірна спека не стала на заваді — жодного заходу не було відмінено, і до того ж по ходу дійства імпровізовано додавалися нові елементи.
Загалом же організатори «Лесиних джерел» відзначали цього року особливу підтримку з боку міської влади, міського голови, який зайняв при цьому демократичну позицію — працівникам культури не диктувалося жодних умов чи ультиматумів, вони отримали абсолютний простір для творчості і втілення всіх тих ідей та задумів, які обговорювалися та планувалися. Міський голова зазначив, що довіряє професіоналам, котрі з року в рік готують і плекають «Лесині джерела» — їх необхідно тільки підтримувати. А також просив висловити на сторінках газети щиру подяку всім артистам та учасникам свята — їм доводилося працювати практично в екстремальних умовах, під пекучим сонцем, проте всі мужньо витримували «сюрпризи» погоди, і дійство відбувалося згідно з планом. «Всі будуть відзначені і багато хто — нагороджений міською владою», — зауважив з цього приводу Володимир Загривий.
ЗМІНИ ВИЯВИЛИСЯ ВДАЛИМИ
Варто згадати, що всі ті зміни, котрі цього року вносилися до основної програми «Лесиних джерел», були вдалими. Зокрема, урочисті вітання на центральній площі міста, на головній сцені біля пам’ятника Лесі Українці від влади та гостей перенесли на більш пізню годину, через що виступаючим не довелося говорити перед практично порожньою площею — люду на той час надійшло вже чимало, та й спека поволі спадала. Тож можна було при бажанні все побачити і почути, не зомліваючи при цьому на розпеченому асфальті під палаючим сонцем.
І ХЛІБА, І ВИДОВИЩ БУЛО ДОСТАТНЬО НА СВЯТІ
«Лесині джерела» цього року, як ніколи були багатолюдними. Заходи динамічно змінювали один одного, програма була насичена. Привернув до себе увагу і такий цікавий новий елемент як «Поліський коровай», організований за підтримки Благодійного фонду Володимира Литвина «Майбутнє Полісся». Величезний коровай, більше метра у діаметрі, вагою 75 кілограмів надзвичайно смакував звягельчанам. Його розрізав та гостинно пригощав новоград-волинців особисто Голова Верховної Ради України — тут зібрався чималий натовп, комусь хотілося поласувати дивовижним короваєм, а хтось просто хотів поспілкуватися з Володимиром Михайловичем, висловити йому свою підтримку. Володимир Литвин того дня відвідав більшість заходів, які відбувалися на святі, а насамкінець зробив своїм землякам ще й гарний подарунок — запросив виступити на заключному концерті двох відомих українських артисток — Ніну Матвієнко та Наталю Бучинську. І цей завершальний акорд та святковий салют дійсно стануть для багатьох незабутніми.
Лариса ГЕМБАРСЬКА