КОЛИ ДОЩ — У РАДІСТЬ, А КОЛИ — НА СМУТОК

КОЛИ ДОЩ — У РАДІСТЬ, А КОЛИ — НА СМУТОК

Ще пару тижнів тому, знемагаючи від неймовірної спеки, хто з нас не просив у неба хоч краплю дощу? Ось і «напросилися»... За останні п’ять днів, за даними місцевої гідрометеостанції, випала півторамісячна норма опадів — 113 мм. (Для порівняння, зазвичай у місяць випадає 76 мм опадів).


Велика вода принесла у розмірене життя міста чимало незручностей. У багатьох місцях утворилися цілі озера дощової води — тож доводиться шукати, як то кажуть, броду. Тут, звісно, краще почуваються жінки і дівчата — зняла босоніжки і форсувала водну перешкоду. Чоловікам складніше, особливо автомобілістам — треба бути насторожі — ніколи не знаєш, що чекає авто посеред калюжі. Хоча знаходяться «шумахери-відчайдухи», які на всій швидкості проскакують через водне плесо...
Жителям приватних будинків нині не позаздриш — городи затоплені, у хатах, які розташовані у низовині, — вода... Збитки важко й підрахувати.
До відділу з надзвичайних ситуацій міської ради — сотні звернень, картина у всіх одна — підтоплює, — просять допомоги. Чому так сталося? Причина доволі проста — існуюча дренажна система у місті практично знищена самими жителями. Тож можна лише поспівчувати тим мешканцям, чиї садиби затопило, і порадити, не гаючи часу, самотужки братися за відновлення водостоків.
Олександр ГЕМБАРСЬКИЙ
Фото Віктора ТИМОЩУКА