«НОУ-ХАУ» — В КОЛЕГІУМІ

«НОУ-ХАУ» — В КОЛЕГІУМІ

\"«НОУ-ХАУ»Пройде ще декілька днів, і дітвора з букетами в руках побіжить на шкільне подвір’я. Я вважаю, що всі без винятку діти скучили за школою або ж за шкільними друзями, тому вони чекають того моменту, коли переступлять поріг другого дому.
Зараз ще тривають літні канікули. Учні мають змогу відпочити, а персонал шкіл робить у цей час все для того, щоб дітвора комфортно почувала себе в стінах рідного навчального закладу.
У деяких школах проводяться ремонти, впроваджують нові технології для зручності подачі матеріалу, а в колегіумі планують встановити реєстраційно-аналітичну систему безпеки «Smarsy». Оплатити її повинна Польща, потрібно буде лише придбати реєстраційну картку, яка коштує 35 гривень», — зауважила директор школи Седлецька Камілія Домініківна.
На встановлення такої системи претендувало дуже багато шкіл, але в Житомирській області поляки обрали лише п’ять, серед яких опинився і Новоград-Волинський колегіум.
«Ми живемо в дуже небезпечний час, тому потрібно дбати про безпеку дітей. Виконувати таку функцію буде «Smarsy». Батько або мати кожного учня заповнить анкету, в якій вкаже свій номер телефону (за бажанням), і тоді після того, як дитина зайшла або вийшла зі школи, їм на телефон прийде смс-повідомлення з даною інформацією. Реєструватись будуть не лише учні 1-11 класів, а й працівники освітнього закладу», — наголосила директор.
Перевагами системи безпеки є чіткий контроль відвідування занять та можливість батьків бути спокійними за своїх дітей. Також плюсом є те, що під час занять жодна стороння людина не зможе зайти до колегіуму. Якщо вона намагатиметься зробити це, то одразу ж спрацює система безпеки. Але тут одразу ж постає питання: як же бути батькам, які прийшли дізнатись про успіхи або невдачі свого сина чи дочки? На це питання Камілія Домініківна відповіла так: «Після закінчення останнього уроку, під час проведення семінарів або батьківських зборів система вимикатиметься для того, щоб ті люди, яким потрібно потра­пити до школи, змогли це зробити. Або є ще один варіант — батькові або матері також придбати реєстраційну картку для того, щоб спокійно заходити в колегіум».
Деяким учням буде важко призвичаїтись до цього, а от старшокласникам — ні. У колегіантському блоці ще 2 роки тому було встановлено електронну систему відвідування учнів 9-11 класів, тому для нас це буде вже звичною справою. А от як на це відреагують молодші учні — доводиться лише здогадуватись.
Для нашого міста така система є «ноу-хау», тому, як вона себе зарекомендує, — покаже час. Нам лише залишається чекати жовтня, щоб побачити реакцію підлітків на це диво техніки.
Марія ЛЕВИЦЬКА, учениця колегіуму