ВЕРЕСНЕВОМУ ПОХОДУ — 10 РОКІВ!

ВЕРЕСНЕВОМУ ПОХОДУ — 10 РОКІВ!

Навчання — запорука успішного життя. Здобуваючи знання, люди стають розумними та ерудованими у тих чи інших питаннях. Тому, щоб засвоїти потрібну інформацію, необхідно, щоб навчальний курс був інтенсивним. Та й відпочинок повинен бути таким самим. Бо який же навчальний процес без вихідних.
Учителі колегіуму дають своїм вихованцям не лише грунтовні знання, а й вчать грамотно організовувати дозвілля. Прикладом цього є вересневий похід колегіантів 9-11 класів та їхніх наставників. «Така традиція зародилася ще у вересні 2003 року. Тоді, у першу суботу вересня, учні та вчителі вирішили після уроків відпочити й вийшли на природу. Там вони влаштовували різні конкурси, спілкувались один з одним. Таким чином після вдало проведеного дня, учні спільно із вчителями вирішили запровадити традицію щодо відпочинку на свіжому повітрі. Так виникла ідея щодо впровадження вересневих походів», — розповідає його організатор Едуард Ільгамович Зіннуров.
Спочатку вся організація лягала на плечі Краєзнавчо-туристичного клубу, а згодом долучились колегіанти 11 класу. Починаючи з 2003 року, першу суботу вересня школярі та їхні вчителі проводять в Олександрівці. Вже 10 років вони мають змогу не лише гарно відпочити й набратися сил, а й поласувати смачною, приготовленою на вогнищі, юшкою. Ідея влаштувати польову кухню з’явилася у 2009 році. До цього часу відпочиваючі ласували тими продуктами, які приносили з дому. І все одно, вересневий похід користувався і користується популярністю не лише серед теперішніх учнів, а й серед тих людей, які вже вчаться у вищих навчальних закладах. «Хочеться ще і ще відвідувати заходи подібного плану, тому що вони мені нагадують про дитинство. Знаходячись тут, я можу спостерігати, що змінилося чи з’явилося нового. Я пам’ятаю, як ми, будучи школярами, проводили цей захід. А зараз вже можу порівняти з тим, що було, й тим, що є », — наголошує випускниця колегіуму Альона Воробієвська, котра опановує журналістику в університеті міста Сосновець, Польща.
«Насправді дуже цікаво організовувати такі походи, оскільки так ми отримуємо нові враження. Деякі можуть навчитись розпалювати вогнище, готувати їжу в польових умовах. Ця справа і відповідальна, і цікава», — розповідає голова Краєзнавчо-туристичного клубу, одинадцятикласниця Настя Пацюрко.
Не залишаються байдужими до цього і учні: «Минулого року нам дуже сподобався вересневий похід, бо ми відвідали його вперше. Для нас це було щось нове та надзвичайно цікаве. Організатори пропонували різноманітні розваги, а потім пригощали фірмовою стравою. Цього року захід очолював наш 11 клас. Ми вигадали не менш цікаві конкурси й отримали масу задоволення».
Хочеться, щоб вересневі походи набули ще більш масштабного розвитку, щоб традиція зберігалась ще протягом багатьох років, бо саме такі моменти залишаються у спогадах дітей про школу. Вони роблять шкільну родину дружнішою, допомагають дізнатися більше один про одного.
Марія ЛЕВИЦЬКА, учениця колегіуму