НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ ПРОДОВЖУЄ ОСВОЄННЯ СУБВЕНЦІЇ З ДЕРЖБЮДЖЕТУ

НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИЙ ПРОДОВЖУЄ ОСВОЄННЯ СУБВЕНЦІЇ З ДЕРЖБЮДЖЕТУ

Відремонтований дах і оновлений фасад Палацу культури дадуть змогу працівникам галузі більше зосередитися на втіленні власних творчих задумів замість думати-гадати, як вберегти приміщення від вологиЗа багато років ми звикли до виправдань місцевих чиновників, що, мовляв, важко бути ефективним на займаній посаді в умовах обмеженого бюджетного фінансування. Дійсно, очевидним є той факт, що без багатомільйонних субвенцій неможливо розпочати нові масштабні будівництва, провести ремонти й реконструкції застарілих приміщень чи мереж. Якщо робиться недостатньо, то громада справедливо нарікає, а виправдання влади про відсутність коштів — маловтішний аргумент.
Цьогоріч ситуація якісно змінилася на краще. У Законі України «Про Державний Бюджет на 2012 рік» на соціально-економічний розвиток міста Новограда-Волинського було передбачено 15 мільйонів гривень. Після змін до Закону, внесених навесні цього року, сума державної субвенції зросла до 23 мільйонів. Від початку року минуло вже вісім місяців — дві третіх календарного року, тож ми поцікавилися у заступника міського голови Сергія КОЛОТОВА ходом освоєння бюджетних коштів.

Колишній кінотеатр, а нині Молодіжний центр — справжня окраса центру міста. <br/>До речі, будівля є пам’яткою архітектури та містобудування— Звісно, це дуже добре, коли в розвиток міста вкладаються такі значні інвестиції. Це дає змогу провести капітальні ремонти об’єктів бюджетної сфери, галузі житлово-комунального господарства тощо. Водночас хотів би відзначити, що Новоград-Волинський — далеко не єдине місто в Україні серед невеликих і середніх міст, що в цьому році отримали значні субвенції на соціально-економічний розвиток. Наведу декілька прикладів: Антрацит — 20 млн., Біла Церква — 10 млн., Лозова — 6 млн., Первомайський — 4 млн., Ялта — 22,3 млн., Богуслав — 5,2 млн. Загалом у цьому році держава виділила на соціально-економічний розвиток окремих територій понад 1 млрд. грн.
— Як виглядає розподіл вищезгаданих 23 мільйонів для нашого міста у розрізі галузей?
— На галузь житлово-комунального господарства, як одну з найбільш проблемних у місті та й у державі загалом, спрямовано 8,5 млн. грн., в освіту — 4 мільйони, 2,5 млн. отримала галузь охорони здоров’я, 2 млн. — галузь фізичної культури та спорту, 1 млн. — культура.
Будівля ЗОШ №5 нині сяє, мов нова копійкаОкремо варто виділити будівництво нового хірургічного корпусу, початок якого намічений уже на цей рік. До кінця року планується освоїти 5 мільйонів гривень.
— Якщо зупинитися конкретніше на кожному об’єкті, які з них уже реалізовано чи перебувають у стадії завершення?
— Освоєно кошти на капітальному ремонті будівель всіх міських шкіл і дитячих садочків. Переважно це проводилась заміна вікон, ремонт дахів. Далі відзначу проведення ремонту у будівлях Молодіжного центру, Палацу культури ім. Лесі Українки, станції швидкої допомоги та десятках інших об’єктів. Ремонтувалась проїжджа частина вулиць та тротуари, світлофорні об’єкти та багато іншого.
Розмовляв Олег БРЮХАНОВ