МАЛОМІРНІ СУДНА ПОТРЕБУЮТЬ РЕЄСТРАЦІЇ

Розпорядженням голови облдержадміністрації від 04.07.2012 р. №238, відповідно до статей 13, 16, 41 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», «Правил користування маломірними (малими) судами на водних об'єктах області», затверджених рішенням Житомирської обласної ради від 23.04.2008 року №540, «Правил охорони життя людей на водних об'єктах України», затверджених наказом Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 3 грудня 2001 року №272, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 1 лютого 2002 року за №95/6383, з метою упорядкування плавзасобів, забезпечення руху суден, попередження нещасних випадків з людьми на воді в області відкрито навігацію для маломірних (малих) суден на водних об'єктах області з 20 липня та закінчити до 30 листопада 2012 року.
До відома власників маломірних (малих) суден та баз-стоянок для них:
— експлуатація незареєстрованих суден та таких, що не пройшли щорічного технічного огляду, без нанесених бортових номерів, не приписаних до конкретної бази-стоянки маломірних (малих) суден, на водних об'єктах області забороняється.
Згідно з п. 1.7 «Правил користування маломірними (малими) суднами на водних об'єктах Житомирської област», затвердженого рішенням обласної ради від 23.04.2008 №540, маломірним (малим) судном вважається судно, найбільша довжина корпусу якого 20 метрів і менше, за винятком буксирів, штовханів, криголамів, суден, які перевозять понад 12 пасажирів, вантажних суден і суден технічного флоту.
Реєстрація та технічний огляд маломірних (малих) суден здійснюється обласним дільничним пунктом Прип'ятського регіонального представництва Держфлотінспекції України, м.Житомир, пров.Стародавній, 5.
Відділ з питань надзвичайних ситуацій райдержадміністрації