Незвичний «каптаж»… у підвалі будинку

Незвичний «каптаж»… у підвалі будинку

Це фото зроблено у підвалі п’ятиповерхового будинку по вулиці Шевченка, 1, де із завидною регулярністю каналізаційні стоки течуть не в колектор, як має бути, а виливаються на підлогу. Відтак у підвалі виникли чималі калюжі з, м’яко кажучи, не джерельною водою. Про це газеті «Звягель» розповіли жителі будинку, які, за їхніми словами, куди вже тільки не зверталися зі своєю проблемою, а результату немає.
За коментарем ми звернулися до керівника ОСББ «Наш дім» Андрія ВОЙТОВИЧА. Андрій Васильович наявність проблеми визнав і навіть особисто провів екскурсію по місцю. За його словами, стоки ллються у підвал, оскільки регулярно забивається вуличний колектор, до якого під’єднана труба з будинку.
«Ледь не через день у каналізаційному колодязі повно води. Ми викликаємо машину з Водоканалу, щоб відкачали воду і прочистили колектор. Зі свого боку, чистимо внутрішньобудинкову мережу. Щоправда, ефект від цих дій нетривалий, бо десь далі у колекторі відбувається замулювання, і ситуація повторюється», — розповідає Войтович.
Значну долю вини у тому, що відбувається, керівник ОСББ покладає на недобросовісних жителів будинку, котрі час від часу змивають у каналізацію рушники, яблука, лушпайки з картоплі, предмети гігієни тощо. Звісно, що за таких умов труби забиваються.
За словами Андрія Войтовича, проблему потрібно вирішувати комплексно. Всім гуртом, за участю фахівців із Водоканалу, розробити план дій. Як варіант — перекласти трубу, що йде з підвалу, під іншим кутом. Водночас вирішити питання із замулюванням вуличного колектора. Тож наразі жителям будинку залишається чекати, коли компетентні особи пильніше поглянуть на цю ситуацію.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА