Допоможемо хворим очам

Медики з тривогою констатують: випадків погіршення зору сьогодні серйозно побільшало. Молодь днями просиджує за моніторами, дітвора не відриває погляду від мобільних телефонів, а серед пенсіонерів людей зі 100-відсотковим зором взагалі треба ще пошукати…
Але не треба впадати в паніку і опускати руки! Безнадійних становищ не буває. Зараз людям доступні багато чудових методик з відновлення зору (мова не про операції — це вже надто кардинально). І хоча офіційна медицина стверджує, що виправити зір неможливо, тим не менше, серед нас є люди, яким це з успіхом вдалося. Головне при виконанні будь-яких методик — не лінуватися і займатися вправами щодня. А на допомогу подаємо низку рецептів з народної скарбниці, якими можна скористатися при порушеннях зору.

  • Дві чайні ложки корневища аїру заварити в склянці окропу і настояти 2 години у щільно закритій посудині, потім процідити. Пити по 1/4 склянки 3 рази на день за 30 хвилин до їди. Термін лікування — 25-40 днів.


Любителям солоного треба знати, що «пересол» відбивається на очах. Більше того, він загрожує прихильникам солоненького катарактою і в перспективі — сліпотою. Проблеми з очима можуть виникнути також внаслідок високого артеріального тиску. Причина та сама — надлишок солі в їжі.

  • Щоденно вживати чорницю (по 40-50 г двічі на день). А ще краще приймати суміш ягід із цукром: на 1 кг ягід — 1,2 кг цукру. Зберігати в холодильнику. Якщо нема свіжих ягід, то можна використовувати сухі. Столову ложку сушеної чорниці залити холодною водою на два пальці вище ягід, а вранці, натщесерце, з’їсти за півгодини до сніданку. Суху чорницю можна запарювати і їсти.


Якщо діагностовано далекозорість. Японська медицина рекомендує для боротьби з далекозорістю інтенсивно постукувати дерев’яною палкою по основі другого і третього пальців ніг на підошві по 5-8 хвилин щодня. Там розташовані зони, які рефлекторно пов’язані з очима. Трохи нижче пальців, всередині правої підошви, міститься зона печінки, яку також рекомендується активно масажувати при далекозорості. Японські цілителі вважають, що печінка тісно пов’язана із зором. Ефект посилиться, якщо масажувати центральну частину підошв обох ніг, де сконцентровано багато загальнозміцнюючих точок.
Також для поліпшення зору треба щодня пити щойно відтиснутий сік моркви.
ВІДНОВЛЕННЯ ЗОРУ
Закапувати в очі сік алое. Капати 3 рази на день протягом 5-6 днів.
Варто мати на увазі, що на погіршення зору впливають: солоне, гостре, хмільне; часте купання в бані; тривале розглядання блискучих предметів; комп’ютер, телевізор.
МАКУЛОДИСТРОФІЯ СІТКІВКИ
Закапувати по 3 краплі 3-4 рази на день такі ліки: взяти квітки синього василька, корневище аїру болотяного, трави рути пахучої, листя лікарської кульбаби і звичайної чорниці в співвідношенні 2:2:1:3:4. 3 ст.л. суміші залити 1 склянкою окропу, потримати на водяній бані 15-20 хвилин, процідити. Краплі готові.
ЩОБ ПОЛІПШИТИ ЗІР
3 рази на день протягом місяця вживати по 1 ст.л. меду і соку цибулі.