Мода від минулого до майбутнього

Мода від минулого до майбутнього

Хто з дівчаток у дитинстві не мріяв опинитися на балу у гарній сукні, взутті на високих підборах та зробити стильну зачіску, макіяж. Хоча мода — явище мінливе, завжди хочеться гарно і стильно виглядати. А що ми знаємо про моду? Адже ця примхлива «панна» має свою історію, різноманітні напрями та стилі, а ще має здатність постійно змінюватись.
20 лютого у ЗОШ №9 відбувся конкурс «Свято краси, моди та грації», який втілив у життя мрії сімох дівчаток, учениць сьомого класу. Ініціатором проведення такого свята стала вчитель хореографії та образотворчого мистецтва, класний керівник 7-В класу — Федорчук Лариса Павлівна. Учасниці мали змогу не лише покрасуватися у гарному вбранні, але й продемонструвати власний стиль та вишуканість. Дівчата намагалися яскраво презентувати себе, продемонстрували власні творчі уміння й знахідки у боротьбі за симпатії глядачів та прихильність журі.
Захід складався із семи конкурсів. Перший конкурс переніс нас до далеких печер, у часи мамонтів та вулканів, дівчата продемонстрували глядачам своє бачення моди первісних людей. У другому конкурсі було представлено костюми різних народів світу: Індії, народів крайньої Півночі, Японії, Греції, Америки, Туреччини, Палестини. Журі оцінило не лише зовнішній вигляд, а й дикцію, змістовність, жвавість виступів, наявність у дівчаток «родзинки». Втретє конкурсантки зібралися на одній сцені, презентуючи вбрання у конкурсі «Сучасний одяг в українському стилі». Тут не зайвими виявилися грація, елегантність та вишуканість у підборі вбрання. Наступний конкурс «Ретро» показав нам, як змінилася мода за останні роки, і повернув нас у часи наших бабусь та мам. Цікавими та пізнавальними виявилися розповіді учениць про різні відомі бренди та стилі, про всесвітньо відомих модельєрів у конкурсі «Презентація стилю». Але найвражаючим виявився заключний конкурс — «Мода майбутнього». Учасниці демонстрували одяг власного дизайну. Тут можна було побачити сукні із фольги, звичайних кухонних серветок, поліетиленових пакетів, ком’ютерних дисків.
Дівчата, можливо, вперше відчули себе королевами балу та здобули шквал овацій від глядачів за подаровану красу. А ще, звичайно, титули. «Міс Модель» стала Сілін Оксана, «Міс Винахідливість» — Ковальчук Діана, «Міс Вишуканість» — Слівінська Дарина, «Міс Шарм» — Гопанчук Анастасія, «Міс Стиль» — Ганич Анастасія, «Міс Грація» — Тимощук Анна, «Міс Фантазія» — Яловиця Тетяна.
Справді, дивлячись на наших учасниць, хочеться вірити, що краса таки врятує світ!
В.ЯКОВЕНКО, учитель української мови та літератури ЗОШ №9