Гульськ зустрів Масляну козацькими боями та метанням булави Котигорошка

Гульськ зустрів Масляну козацькими боями та метанням булави Котигорошка

«Весна іде — весні дорогу» — під таким гаслом пройшло свято Масляної у Гульському будинку культури. Холодний морозний вітер не злякав людей, котрі прийшли поласувати млинцями. Свято розпочали ведучі та організатори дійства В.Ф.Шавловська, Л.С.Шевчук. З привітальними словами до громади звернулися сільський голова А.Ф.Висоцька та настоятель Свято-Миколаївського храму отець Ігор.
На білому коні приїхали гості свята — Зима, Весна, Дід Мороз, Хуртовина та місяці, які розіграли сцену зустрічі Зими з Весною. Цікавим дійством було спалювання опудала Зими, що супроводжувалося піснями і хороводами. Лунали веснянки і пісні ансамблів «Гульчанка», «Берегиня» з с.Кикова та дітей зі школи. Захоплюючими були ігри та розваги: жіноцтво села ділилося рецептами пісних страв, бажаючі зривали призи зі стовпа, хлопці «каталися на лижах» і «ловили рибку», відбулося метання булави Котигорошка та козацькі бої з мішками.
У Будинку культури на учасників свята чекав ярмарок, де продавалися насіння, різноманітні товари, проходила виставка декоративно-ужиткового мистецтва села, яку підготувала бібліотекар А.С.Давиденко. А головне — млинці з різними начинками, які пекли господині села Зоя Плисак та Лариса Добровольська.
Спонсорами свята виступили: підприємець Г.І.Барановський, Смолківське споживче товариство (Г.Г.Мельник), магазин «Садівник» (І.В.Юрків). Такі заходи повинні проводитися і жити у наших серцях, тому що це — наша історія та сьогодення.