В Україні тривають профілактичні заходи «Пішохід» та «Мотоцикліст»

З 6 по 12 травня, за рішенням ООН, у світі проходив Другий глобальний тиждень безпеки. Даний захід мав на меті насамперед привернути увагу суспільства до необхідності забезпечення безпеки руху пішоходів. В Україні, в рамках Глобального тижня, також проведено низку заходів, спрямованих на захист цієї категорії учасників дорожнього руху.
Так, на цьому тижні на території держави проводяться профілактичні заходи під умовною назвою «Пішохід». Інспектори ДАІ приділяють більше уваги пішоходам-порушникам, а також проводять бесіди з водіями, які не надають переваги в русі пішоходам.
Ще одна профілактична акція «Мотоцикліст» покликана нагадати водіям мототранспорту про безумовне дотримання ними Правил дорожнього руху. З настанням весняно-літнього періоду на наших дорогах з’являється більше двоколісних транспортних засобів. За статистикою, в цей період спостерігається зростання кількості дорожньо-транспортних пригод за участю водіїв мотоциклів, мопедів та скутерів. Деякі власники двоколісної техніки, сідаючи за кермо, на жаль, нехтують елементарними правилами дорожньої безпеки — перевищують швидкість, не дотримуються рядності, виїжджають на зустрічну смугу, не пропускають пішоходів. Тож необхідно, щоб водії мототранспорту усвідомлювали — вони є учасниками дорожнього руху й мають як права, так і обов’язки.
С.ДМИТЕРЧУК, начальник ВДАІ Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області, майор міліції