Хроніка 20/2013

ДІЛЬНИЧНИМИ ІНСПЕКТОРАМИ ВИЯВЛЕНО НАРКОТИКИ
12 травня сектор СДІМ Новоград-Волинського міськвідділу отримав оперативну інформацію про те, що 34-річний мешканець району зловживає наркотичними засобами, які зберігає за місцем свого проживання.
За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група в складі начальника СДІМ, дільничного інспектора, слідчого та експерта-криміналіста. Під час проведення огляду (місця проживання вищезгаданої особи) в приміщенні літньої кухні, в металевій банці, було виявлено та вилучено для проведення експертизи подрібнену речовину рослинного походження вагою приблизно 50 г, зовні схожою на коноплю, що і належала молодику.
Наразі проводиться перевірка за ч.1 ст.309 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).
Правоохоронці Новоград-Волинського міськвідділу заздалегідь будуть вдячні всім громадським організаціям та цивільним особам, які надаватимуть будь-яку інформацію щодо незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, отруйних та сильнодіючих речовин, за телефонами:102, 5-22-25 (цілодобово).
НАПАВ НА ПЕНСІОНЕРА І «УГНАВ» КОНЯ З ВОЗОМ
Працівники карного розшуку по гарячих слідах затримали злочинця, котрий 12 травня, близько 21 години, перебуваючи на дорозі неподалік одного із сіл району, зупинив літнього чоловіка та силою заволодів конем та возом з боронами, що належали потерпілому.
Невдовзі майно пенсіонера було знайдено, а злочинцем виявився 26-річний чоловік з невтішним минулим (у 2003 році був засуджений за ч.3 ст.185 КК України (Крадіжка).
І.ВОВЧЕНКО, помічник начальника міліції, старший лейтенант

ПОГРОМ У КОТЕЛЬНІЙ
7 травня, близько 9 години, до чергової частини Новоград-Волинського МВ надійшла заява від директора КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» про крадіжку майна підприємства.
На місце пригоди виїжджала слідчо-оперативна група. В ході перевірки було встановлено, що в ніч з 1 на 2 травня невідома особа, шляхом зриву навісних замків, проникла в приміщення котельні, яка розташована по вул. Мєдведєва, 13, звідки викрала шліфувальну машинку «Макіта» вартістю 1070 грн., зварювальний 3-х фазний апарат вартістю 1001 грн., 87 м кабелю вартістю 4,2 грн./м, та подовжувач електричний довжиною 25 м вартістю 214 грн., чим спричинила даному підприємству матеріального збитку на загальну суму 2650,4 грн.
ХТОСЬ, МАБУТЬ, БУДУЄТЬСЯ
7 травня, вночі, невідомі проникли на територію ПП «Юта Будсервіс» (вул.Потапова, 2г), розбили скло у вікні і, перекусивши грати, проникли всередину адміністративного приміщення, звідки викрали шість дерев’яних лакованих дверей та 2,5 м облицювальної дерев’яної вагонки, чим завдали підприємству матеріального збитку на загальну суму 7000 грн. Проводиться перевірка.
ЗНОВУ ВКРАЛИ АКУМУЛЯТОРНУ БАТАРЕЮ
8 травня до чергової частини Новоград-Волинського МВ надійшла заява від громадянина Г., жителя міста, про те, що вночі невідома особа із його автомобіля марки «IFA», який стояв біля подвір’я по вул.Янки Купала, викрала акумуляторну батарею марки 6 СТ-140 Аз (о) «Rinetic» вартістю 1057 грн.
ДОДОМУ НЕ БУЛО НА ЧОМУ ЇХАТИ
8 травня вчителька, мешканка села Кикова, приїхала на заняття до школи, поставила велосипед марки «Дорожник», вартістю 860 гривень, на території навчального закладу, а сама пішла на уроки.
Та двоколісний довго не простояв, хтось його поцупив. Довелося вчительці додому повертатися пішки.
А 13 травня, вранці, із сараю (вул.Войкова) також був викрадений велосипед марки «Україна» вартістю 300 гривень.
ПОЗБУЛАСЯ КРЕДИТНОЇ КАРТКИ
8 травня у мешканки міста в магазині «Промінь» із прилавка кав’ярні, яка розташована у вищевказаному приміщенні, викрали кредитну картку «ПриватБанку». Того ж дня зловмисник скористався карткою, знявши із банкомату грошові кошти в сумі 525 гривень. На даний час проводяться оперативні заходи, спрямовані на встановлення особи, яка скоїла дане кримінальне правопорушення.
ШАХРАЇ В ІНТЕРНЕТІ
8 травня до міліції надійшла письмова заява від мешканця с.Гульськ про те, що в квітні цього року невідома особа шахрайським способом заволоділа його грошима в сумі 1800 гривень. У ході перевірки було встановлено, що селянин у мережі Інтернет знайшов оголошення про те, що продається двигун «Балканкар». Замовивши його, чоловік перерахував гроші на банківську картку в сумі 1800 гривень. Однак після перерахунку грошей він нічого не отримав.
ОБІКРАЛИ ГОРОДНИЦЬКИЙ МАГАЗИН
У ніч на 13 травня, зірвавши навісного замка та віджавши грати, невідома особа проникла в продуктовий магазин по вул.Петровського (смт.Городниця) і викрала спиртні напої та цигарки на суму 1000 гривень. Крадія розшукують.
«ОБЕЗТОЧИЛИ» «МАЛЬТУ»
13 травня, близько 9 години, неподалік с.Маковиці, невідома особа викрала 71 м кабелю інтернетзв’язку марки «ОКАДТ», який належить ПП «Мальта», внаслідок чого заподіяла матеріального збитку на загальну суму
426 гривень.
Микола МАРУСЯК, підготовлено за матеріалами Новоград-Волинського МВ