Буревій знеструмив район

Буревій знеструмив район

На відміну від кількох областей Західної України, буревій, що здійнявся надвечір 20 травня, був відносно милостивим до Новограда-Волинського і району. У наших сусідів — Рівненській та Тернопільській областях — негода забрала життя літньої жінки, вітер позривав дахи, поламав десятки дерев. Новоград-Волинський та район теж постраждали, але, на щастя, обійшлося без людських жертв. Це газеті «Звягель» підтвердили у прес-службі РДА та у відділі з питань надзвичайних ситуацій міської ради.
Близько 60 викликів надійшло до служби порятунку відділу МНС України в Житомирській області. Внаслідок шквального вітру та ударів блискавки майже всі населені пункти району опинилися без енергопостачання. Найбільше дісталося Городницькій, Ярунській зонам, селам Миколаївка, Гульськ, Калинівка, Токарів, Колодянка, Кикова, — повідомляють у РДА.
На автодорозі до селища Городниця, між Малою Цвілею та Ходурками, вітер повалив дерева, які перегородили проїжджу частину. Зранку наступного дня ця ділянка дороги була практично непроїзною, утворився затор із автомобілів. Під контролем заступника голови РДА С.Остапченка ситуацію терміново рятували працівники ДП «Новоград-Волинський ДЛМГ».
У посиленому режимі довелося працювати місцевим енергетикам. Лише по місту сталося близько півтора десятка аварійних ситуацій, розповів «Звягелю» начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій міської ради Олександр МЕЛЬНИК. Вийшли з ладу трансформаторні підстанції, мали місце обриви ліній електропередач. Майже добу довелося чекати на підключення електроенергії в декількох будівлях, що в районі автовокзалу.
Водночас, як запевнили у міській раді, вже на 11 годину 21 травня наслідки розгулу стихії були ліквідовані приблизно на 90%. Поламані дерева розпиляли, розчистили проїжджу частину вулиці Урицького, яку заблокувало поваленою липою. «Буря минула без надзвичайних наслідків для міста», — підвів підсумок Олександр Мельник.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Володимира ПОТАЙЧУКА