«Готувати сани влітку» приїхали до Новограда

«Готувати сани влітку» приїхали до Новограда

Підвести підсумки опалювального сезону, що минув, та окреслити плани й перспективи підготовки до наступного — таке завдання стояло перед членами розширеного засідання колегії департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації, що пройшла у Новограді-Волинському 23 травня.
Колегія відбулася під головуванням першого заступника голови ОДА Миколи Олещенка, котрий провів нетривалу прес-конференцію. «Опалювальний сезон в області минув нормально. Не було зривів. Хоча й виникали проблемні питання, але всі вони оперативно вирішувалися. Опалювальний сезон було розпочато й завершено в установлені терміни», — це стало ключовою тезою його виступу перед журналістами.
«Щоб область вийшла на рівень підготовки минулого року, потрібно освоїти 420 мільйонів гривень. У минулому році на ці цілі було витрачено 583 мільйони», — зазначив Олещенко.
Перший заступник голови ОДА підкреслив, що Новоград-Волинський — єдине місто в області, яке практично на 100% розрахувалося за спожитий природний газ. Водночас прямі борги всіх теплопостачальних підприємств Житомирщини на сьогодні сягають 205 мільйонів. До того ж, є ще 80 мільйонів гривень реструктуризованого боргу.
Враховуючи все це, стоїть завдання поступово знизити рівень споживання природного разу наполовину. Тож розглядаються всі варіанти використання альтернативних видів палива, якими багата Житомирщина — неліквідні відходи деревообробної галузі, торф тощо.
Іногородні учасники колегії протягом дня побували на багатьох об’єктах міста, які, так би мовити, не соромно показати гостям. Зокрема, відвідали котельню по вулиці Медведєва, яка працює на альтернативному виді палива, модульну котельню та екологічний парк по вулиці Франка, ознайомилися з роботою котельні по вулиці Рибалка, що працює в автоматизованому режимі.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Володимира ПОТАЙЧУКА