Кожен має свій талант

Кожен має свій талант

«Хатинка-Веселинка» запросила до себе у гості вихованців Новоград-Волинської школи-інтернату. Там навчаються діти від 6 до 15 років із сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Перебуваючи у школі цілодобово, учні не тільки навчаються, а й займаються в різних гуртках. Адже кожен вихователь, окрім навчання, вільну годину присвячує гуртковій роботі.
«Умілі ручки», «Чарівна смужка», «Майстрик і майстриня», «Творча майстерня», «Квітковий дивограй», «Світ пластиліну», «Етюд», «Паперові фантазії», «Паперова філігрань» — є де розвернутися дитячій фантазії і творчості. Ми побачили одні з найкращих робіт Юлії Дончук (8 клас) — вишивка, Олексія Будківського (6 клас), Віктора Конюхова (7 клас) — орігамі, Маші Булавінової (8 клас) — бісер, Ані Клосс (4 клас) — ізонитка, картини з бісеру учнів 8 класу, гіпсові рамки для фото та фігурки з магнітами учнів 3 класу, ляльки-мотанки хлопців 9 класу, плетені роботи Сергія Демчука (7 клас).
Перед канікулами, на різні свята, проводяться творчі виставки з поробками малих майстрів. Батькам, гостям та й самим дітям є чим пишатися. Ось ми і вирішили показати ці маленькі шедеври нашим читачам.
Діти разом із директором школи-інтернату Людмилою Василівною Шведюк з радістю розповіли нам про свої захоплення:
— Добре, що є така школа. Тут до нас не тільки добре ставляться, навчають, а й вчать всьому необхідному для життя. Кожен із нас розвиває творчі здібності, зможе обрати достойну професію, активний життєвий напрямок.
— А де берете матеріали для своїх шедеврів?
— Трохи видають, частину спонсори приносять, а частину — самі купуємо. Маємо плани звернутися з пропозицією співпраці до дитячих центрів творчості, народних майстрів. Будемо раді допомозі і порадам професіоналів. Хочемо, аби наші діти реалізували себе у житті, знайшли свою стежину, яка допоможе розвинути кращі людські якості і таланти. Запрошуємо до співпраці всіх, кому небайдуже життя дітей, розвиток їх талантів.
Підготувала Наталія ТАТАРИНЦЕВА