Учасник ДТП, що призвела до смерті, засуджений до 5 років тюрми

Олевський районний суд Житомирської області виніс вирок 19-річному жителю району за порушення правил дорожнього руху, що призвело до смерті людини. Як було встановлено, хлопець, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння та взагалі не маючи водійського посвідчення, керував транспортним засобом і вчинив дорожньо-транспортну пригоду.
Як повідомили Інтернет-виданню «Рупор Житомира» в СЗГ УМВС України в Житомирській області, події відбувалися у вересні 2012 року у с.Хмелівці Олевського району. Тоді 18-річний обвинувачений на автомобілі, позиченому у товариша, з двома пасажирами близько 22.00 їхали у напрямку райцентру.
Однак захмелілий водій не справився з керуванням автомобіля. Перевищення максимально дозволеної швидкості руху та неуважність до змін дорожньої обстановки призвели до того, що на заокругленій ділянці дороги машину занесло спочатку в кювет, а потім прямісінько на дерево. У результаті один із пасажирів, 18-річний хлопець, загинув.
Як розповів перший заступник начальника УМВС України в Житомирській області Василь Дячук, водій авто під час досудового розслідування та розгляду справи не заперечував свою провину. Однак перебування за кермом у нетверезому стані, а також відсутність навичок водіння та прав керування транспортним засобом, стали визначальними обставинами при прийнятті судом рішення.
Відтак обвинуваченого визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України, оскільки його легковажність і порушення правил дорожнього руху призвели до смерті людини. Йому призначено міру покарання у вигляді позбавлення волі на термін 5 років.
RuporZT