Контрабандистку метадону засуджено до 10 років ув’язнення

Суд першої інстанції виніс вирок у кримінальному провадженні, зареєстрованому та розслідуваному слідчими Управління СБУ в Житомирській області, стосовно громадянки України, яка налагодила стійкий канал контрабандного постачання і збуту на території України синтетичного наркотичного засобу — метадону.
Як повідомили Інтернет-виданню «Рупор Житомира» в УСБ України в Житомирській області, у серпні 2012 року у міжнародному пункті пропуску «Овруч» Житомирської митниці співробітники СБУ затримали 57-річну мешканку Новограда-Волинського, яка намагалася контрабандним шляхом перемістити до України партію синтетичного наркотику. У пасажирки потягу сполученням «Санкт-Петербург — Кишинів» під час проходження митного огляду правоохоронці виявили та вилучили приховані серед особистих речей три поліетиленові згортки, у яких знаходилась кристалічна речовина білого кольору.
За висновками експертизи, вилучена речовина — метадон, загальною вагою майже 1 кг. Це сильний синтетичний наркотик опійної групи, який має властивості замісника природних наркотиків, таких як героїн. Його роздрібна ціна на «чорному ринку» становить 150-200 тисяч доларів США.
Встановлено, що зловмисниця у подальшому розповсюджувала ввезене через розгалужену мережу дрібнооптових покупців на території Житомирської та суміжних із нею областей України.
Овруцький районний суд Житомирської області визнав зловмисницю винною у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.305 (Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів) та ч.2, 3 ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України та засудив до 10 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного майна.
RuporZT