Україну у Білорусі представляли наші молодіжні лідери

Україну у Білорусі представляли наші молодіжні лідери

У МІЖНАРОДНОМУ ТАБОРІ «КРЫНІЧКА» АКТИВІСТИ «ЛІДЕРА» ЗДОБУЛИ ІІ МІСЦЕ СЕРЕД 28 КОМАНД
Вперше новоград-волинські учні та студенти побували у міжнародному наметовому таборі дружби слов’янських дітей у 2008-му році. Як розповідають учасники громадського об‘єднання «Лідер», тоді вони ще не знали, що невдовзі цей табір у білоруському Рогачові стане невід’ємною частиною їхнього життя. Цього року перебували у сусідній Білорусії з 29 червня до 7 липня, а повернувшись додому, залюбки поділилися враженнями від поїздки, що стала вже традицією.

Цього разу у міжнародному форумі брали участь 28 команд із Білорусі, Росії, Литви та України. Зауважимо, що єдиною українською командою, яка презентувала обличчя нашої держави, була команда з Новограда-Волинського.
— Це велика відповідальність, адже ми мали донести до братніх слов’янських народів традиції, культуру та історію нашого народу, — розповіла керівник об’єднання «Лідер» Олена КОСТЮК. До речі, Олена Євгенівна із вихованцями відвідує Білорусь впродовж усіх п’яти років, була визнана найкращим керівником делегацій і нагороджена грамотою республіканського значення.
— Ми взяли участь у різних міжнародних проектах, — поділився враженнями Олександр Цимбалюк, випускник ЗОШ №3. — Серед них: «Хвилина слави», «День Росії та України», інтелектуальні ігри, конкурси «Особистість «Крынічки» та «Золоте перо», фестивалях авторської пісні та слов’янських культур, змаганнях зі спортивного туризму, оформленні Дерева дружби тощо.
— Наша команда була надзвичайно активною і помітною, — розповів Сергій Мельников, учень 11 класу колегіуму. — Ми проводили ранкові зарядки, радіоефіри, відвідували дискотеки, спілкувалися з представниками інших делегацій.
— Спілкування — надзвичайно цікавий момент нашого перебування, який запам’ятався яскравими зна­йомствами, — вважає Дарина Гордійчук, учениця 10 класу ЗОШ №2. — Особливо дружні стосунки склалися у нас із литовськими дівчатами, з командою «Пламя» міста Котельники, «Моноліт» міста Курськ, «Алые паруса» з білоруського міста Годиловичі.
Нелегкі побутові умови, погодні сюрпризи, надокучливі комахи, загартування в екстремальних умовах — усе це, за словами учасників команди, не лише не погіршило враження від поїздки, а й посприяло насолоді від спілкування з природою, новими друзями та пошуку гармонії із самим собою.
Традиційно у «Крынічку» завітала делегація з Новограда-Волинського на чолі із заступником міського голови Сергієм Колотовим. Як і годиться, поважних земляків зустрічали українським борщем на столі і українським салом із часником.
Додому команда «Лідера» вкотре повернулися не з порожніми руками — здобули II почесне місце серед майже трьох десятків команд із різних країн. Отримали Кубок переможців, 72 дипломи і
2 особисті медалі, а ще — подарунок від Гомельського фонду миру. Вперше «Крынічку» у якості керівника делегації відвідав Андрій Матвєєв, вчитель фізичної культури ЗОШ №6. Він отримав чотири почесних дипломи за перемоги у різних видах спортивних змагань.
— Хочеться висловити по­дяку представникам міської влади, зокрема, Сергію Колотову та начальнику управління освіти і науки Ользі Ільяховій — за постійну співпрацю і організацію безкоштовної поїздки у цьому році, — від імені команди подякувала Олена Костюк. — Слова щирої вдячності висловлюємо директору Палацу дітей та молоді Ользі Добровольній, завдяки якій ми маємо можливість брати участь у міжнародних проектах і здобувати перемоги. До зустрічі наступного року, «Крынічка»!
Юлія КЛИМЧУК