Хроніка 30/2013

ЗНИЩЕНО ЧЕРГОВУ ПАРТІЮ НАРКОТИКІВ
Днями житомирська міліція за рішеннями судів вкотре знищила солідну партію наркотичних засобів та приладів для їх вживання, що були доказами у кримінальних провадженнях.
Цього разу у нещадному вогні згоріло 140 кілограмів наркотичного «урожаю». Знищення наркотиків відбувалося на спеціально відведеній території, що знаходиться на значній відстані від жилих масивів.
За словами начальника відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС Житомирщини Андрія Струпинського, вартість спаленого за цінами «чорного ринку» становить майже 400 тисяч гривень.
У ПІДЛІТКА ВИЛУЧИЛИ ДРІБНОКАЛІБЕРНУ ГВИНТІВКУ
У рамках кримінального провадження житомирські міліціонери з’ясовують, звідки взялася та як потрапила до дитячих рук нарізна вогнепальна зброя у вигляді дрібнокаліберної гвинтівки, яку днями вилучили правоохоронці у неповнолітнього жителя Андрушівського району.
Під час проведення оперативно-розшукових заходів щодо виявлення та вилучення з незаконного обігу вогнепальної зброї, в Андрушівському районі Житомирщини на місцевій річці Гуйві працівники міліції помітили човен, у якому перебував підліток. Останній, побачивши правоохоронців, похапцем почав щось ховати на дно човна. Поведінка хлопця не могла не викликати у міліціонерів підозру.
Як виявилося в ході огляду плавзасобу, на його дні підліток, 15-річний житель райцентру, намагався приховати дрібнокаліберну гвинтівку та один патрон до неї. За таких обставин хлопця було доставлено до Андрушівського райвідділку міліції, де у присутності батьків підліток розповів, що зброю знайшов у лісі та вирішив трохи постріляти на місцевому водоймищі.
Наразі вилучена гвинтівка направлена на експертне дослідження.
СЗГ УМВС України в Житомирській області

НА ЖИТОМИРЩИНІ ПРИКОРДОННИКИ ЗАТРИМАЛИ ЗЛОЧИНЦЯ
Днями охоронці кордону Житомирського прикордонного загону в районі населеного пункту Думінське затримали двох чоловіків. Вони збирали ягоди неподалік кордону, проте під час перевірки з'ясувалося, що в них немає документів.
Встановлюючи особи «ягідників», правоохоронці з’ясували, що один з них є громадянином України, а інший — громадянином Республіки Білорусь, уродженцем Молдови. Однак у ході подальших заходів прикордонники також встановили, що білорус із 2006 року знаходиться в розшуку. Його розшукують за грабіж на території Одеської області, а метою перебування в прикордонні 32-річного чоловіка було намагання незаконно перетнути державний кордон поза пунк­том пропуску, щоб уникнути відповідальності. На даний час злочинця доставлено до прикордонного підрозділу, а згодом він буде переданий співробітникам МВС.
RuporZT