Куди ж без нас? «Авангард» продовжує боротьбу!

В останній момент «Авангард» таки зумів пробитися до першої четвірки Північної групи, таким чином забезпечивши собі участь у наступному раунді чемпіонату області. Завдяки двом голам Ярослава Корнійчука та одному влучному удару від Андрія Диняка, новоградська команда в заключному матчі на виїзді перемогла з рахунком 3:0 олевський «Штурм».
Набравши 13 очок, «Авангард» посів у Північній групі третє місце, пропустивши вперед ФК «Коростень» та «Руден» (Черняхів). Утім на сьогодні це не має принципового значення, оскільки результати попереднього етапу надалі враховуватися не будуть.
Подальші ігри чемпіонату області обіцяють вболівальникам цікаві протистояння. Зокрема, це бердичівське «дербі» («Шкіряник» проти ФК «Бердичів»), а також суперництво двох команд із одного району — новоградського «Авангарду» й городницького «Полісся». Не будемо забувати й про ФК «Коростень» — традиційного фаворита обласних турнірів. До того ж, команди «Руден» (Черхянів), «Спартак» (Володарськ-Волинський) та «Керамік» (Баранівка) вже довели, що з ними потрібно рахуватися.
Як вже повідомлялося, 8 команд (по чотири кращих із Північної й Південної груп), граючи у два кола, визначать чемпіона Житомирської області та призерів сезону 2013 року. Команди, що не увійшли до фінального етапу, надалі розіграють між собою 9-16 місця. Перший тур, згідно з календарем, опублікованим на Інтернет-порталі «Футбол у Житомирі», намічено на 17 серпня.
Олег БРЮХАНОВ