Іноземна мова — з першого класу, інформатика — з другого

У місті триває активна підготовка до нового навчального року: завершуються ремонтні роботи, проводяться організаційно-методичні заходи, готуються навчальні плани тощо. Начальник управління освіти і науки Ольга Ільяхова провела нараду керівників навчальних закладів з питань готовності до занять, створено спеціальну комісію з «прийомки» шкіл. Міський голова Володимир Загривий особисто знайомиться зі станом підготовки навчальних закладів.
Як розповів завідувач інформаційно-методичного центру Павло Ліневич, з метою підвищення якості освіти школи переходять на нові стандарти. Другий рік поспіль за новими навчальними програмами будуть займатися учні 2-х класів (вони вже почали вивчати іноземну мову з першого класу, а у другому — вивчатимуть новий предмет «Сходинки до інформатики»). Чекають інновації й учнів 5-х класів — вводиться вивчення нового обов’язкового предмету «Інформатика». Ці та інші питання педагоги обговорюватимуть на серпневих засіданнях методичних об’єднань та на загальній педагогічній конференції 29 серпня.
Одне з найважливіших питань — забезпечення підручниками. У цьому році, як ніколи, Міністерство освіти і науки своєчасно забезпечило школи підручниками: на 2013-2014 навчальний рік надійшли нові підручники для 2 та 5 класів, що, за оцінками місцевих освітян, становить 110-120 % від контингенту учнів.
Новий навчальний рік розпочнеться урочистими лінійками 1 вересня, у неділю, у День знань, а заняття у школах стартують у понеділок, 2 вересня.
Підготувала Юлія КЛИМЧУК