Олександр Гонгальський — чемпіон Європи з шашок!

Олександр Гонгальський — чемпіон Європи з шашок!

Ще у липні, у Жовкві Львівської області, пройшов черговий чемпіонат України з шашок-100 серед людей з ураженням опорно-рухового апарату. Як і торік, змагання стало відбором на чемпіонат Європи. Честь нашого міста та області захищав шашист Олександр Гонгальський — разом зі своєю дружиною та сином, котрі вболівали за гравця, підтримували та допомагали. До речі, нещодавно Сашко одружився з чудовою жінкою Тетяною, котра стала його надійною підтримкою і вже допомогла у здобутті нових перемог. Разом вони мають надію, що у майбутньому їхній син Олександр стане видатним спортсменом.
У турнірі було дві групи чоловіків, Олександр грав у групі А з майстром спорту, чемпіоном світу серед ветеранів і своїм постійним суперником — Дмитром Мариненком. Як завжди, вони удвох не давали шансу жодному гравцеві навіть на нічию, вперто змагаючись за перемогу.
Коли прийшла черга двобою головних суперників за дошкою, мабуть, мало хто очікував іншого фіналу, прогнозуючи поразку Олександра. Проте, він цілий рік готувався до цього матчу, тож партія виявилася напруженою і довгою, тривала близько чотирьох годин. У результаті наш земляк спромігся зіграти внічию. Довелося грати додатковий матч, після чого Олександр отримав срібну медаль та поїздку на чемпіонат Європи.
У серпні, там же, на Львівщині, відбувся тренувальний збір — перед чемпіонатом Європи серед людей з інвалідністю. Тренування проводили тренер збірної України Дмитро Мударисов та наш майстер спорту, один із найкращих тренерів України Володимир Осадчук.
А 22 серпня збірна України автобусом виїхала на чемпіонат Європи у білоруське місто Гродно — на змагання серед людей з інвалідністю з ураженням опорно-рухового апарату, зору та слуху. Тут зібралися найкращі гравці. Турнір був важкий, нервовий — як для Олександра, так і для його тренера Володимира Осадчука. Головним суперником для нашого Сашка знов став гравець Дмитро Мариненко. Коли вони вкотре зустрілися за спільною дошкою, ніхто не хотів поступатися, бо обидва прагнули здобути перемогу. Партія між гравцями закінчилась внічию, а у передостанньому турі вони знову втратили по 1 очку. І ось, несподіваний для усіх результат — Олександр Гонгальський, майстр fmGd (Всесвітня федерація шашок) став чемпіоном Європи!
Олександр висловлює велику подяку Благодійному фонду «Майбутнє Полісся» за надання фінансової допомоги, завдяки якій 19 вересня Сашко поїде на кубок світу у Євпаторію. Бажаємо сил, впевненості у собі та нових перемог!
Підготувала Юлія КЛИМЧУК