Обділені міста звертаються до прокуратури

ОБЛАСНІ ЗМІ ПИШУТЬ ПРО ЗВІЛЬНЕННЯ ГУБЕРНАТОРА
Хоча й кажуть, що після бою кулаками не махають, очільники й громадські організації міст обласного підпорядкування Житомирщини продовжують інформаційну «війну» із керівництвом області.
Прийняте 19 вересня на сесії обласної ради рішення про перерозподіл державної субвенції на пільгові перевезення на користь лише міста Житомира, не на жарт обурило мерів інших міст. Нагадаємо, що один тільки Новоград-Волинський у такий спосіб зоставили без 1,1 млн. грн. державних коштів, призначених як компенсація транспортним підприємствам за безкоштовне перевезення пільговиків. А загалом із усієї області в Житомир асигнували понад 9 млн. гривень.
Як повідомляла наша газета, про свою категоричну незгоду із рішенням обласної ради заявив мер Новограда-Волинського Володимир Загривий. До написаних раніше листів-звернень від імені влади, ветеранської організації на адресу вищих владних інстанцій на цьому тижні додався лист від чорнобильців.
Водночас, як стало відомо «Звягелю», цими днями керівництво одного із міст області звернулося до Генеральної прокуратури України з проханням розібратися в ситуації та дати їй правову оцінку.
«Станом на сьогодні все залишається без змін. Втім, будуть вжиті всі політичні заходи впливу для врегулювання ситуації і недопущення подібних випадків надалі», — коментує заступник міського голови Сергій Колотов.
Тим часом авторитетний Інтернет-портал «Житомир-інфо» 2 жовтня розмістив інформацію, що прийнято принципове рішення про звільнення губернатора Житомирської області Сергія Рижука із займаної ним посади. «Житомир-інфо» посилається на власні джерела в Адміністрації Президента. Наразі, як повідомляється, очільнику області шукають заміну. Цікаво, чи є взаємозв’язок між цими чутками і скандальним рішенням облради щодо перерозподілу державної субвенції?
Олег БРЮХАНОВ