«Авангард» ставить підніжку «Коростеню»

Одинадцять очок у турнірній таблиці розділяло перед звітним туром новоград-волинський «Авангард» і ФК «Коростень». Коростенці ведуть боротьбу за чемпіонство, тоді як «Авангард» практично втратив шанси наздогнати трійку лідерів. Тим не менше, ігри між цими суперниками завжди вирізнялися надзвичайною принциповістю. Не став винятком і матч 9-го туру, в якому «Авангард» завдав «Коростеню» поразки — 2:1.
По завершенню першої 15-хвилинки «Авангард» повів у рахунку. Навісну передачу з лівого флангу замкнув влучним ударом головою Ярослав Корнійчук — 1:0. До перерви Ярослав ще двічі мав відмінні нагоди, щоб збільшити перевагу «Авангарду», проте жодною з них не скористався. Спочатку нападник змарнував вихід віч-на-віч із голкіпером, пробивши повз ворота. Трохи згодом коростенців після удару Корнійчука підстрахувала бокова стійка.
Гості намагалися нав’язати «Авангарду» свою гру. Одного разу вони навіть поцілили в поперечину, проте перемогу господарів за підсумками першого тайму слід визнати закономірною.
Основну небезпеку біля воріт «Авангарду» створював Володимир Бондарчук — нападник, котрий добре відомий звягельським уболівальникам по матчах у чемпіонаті аматорів, коли Володимир захищав кольори «Авангарду».
Ударів Бондарчука побоювалися, його опікали захисники, проте свій гол у середині другого тайму Володимир забив — 1:1. Здалося, що цей гол може психологічно надломити гравців «Авангарду», адже вони вдалися до дій від оборони, намагаючись втримати переможний рахунок. Але сталося навпаки — пропущений м’яч додав «Авангарду» азарту. Господарі перейшли в позиційний наступ і невдовзі домоглися свого.
Доки вболівальники вимагали в арбітра пенальті (замість того, щоб зафіксувати фол на Корнійчуку з боку голкіпера, суддя вказав на кутовий), «Авангард» після подачі кутового притис «Коростень» до його воріт. Прострільну передачу від Дмитра Горбаченка із близької відстані замкнув захисник Денис Данюк — 2:1!
Цей рахунок протримався до фінального свистка, хоча гості й доклали всіх зусиль, аби вирвати хоча б нічию. Водночас і «Авангард» міг зробити перемогу крупнішою, але «запоров» декілька перспективних контратак.
«Пробуксовкою» коростенської команди скористалось городницьке «Полісся», яке на виїзді мінімально перемогло ФК «Бердичів» — 1:0. «Полісся» знову стало одноосібним лідером із
20 очками. По 17 очок мають ФК «Коростень» і «Керамік», проте команда з Баранівки провела на одну гру більше.
Після низки вдалих ігор (зокрема, і в цьому турі — перемога з рахунком 3:0 над «Кераміком») із десятьма очками на четвертій сходинці опинився бердичівський «Шкіряник». «Авангард», здобувши третю перемогу у фінальній частині чемпіонату області й набравши 9 очок, поки що посідає 5 місце. Знизу підтискають ФК «Бердичів» і «Руден», з яким «Авангарду» грати в гостях наступної суботи.
Олег БРЮХАНОВ