Відкритий лист начальнику управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради В.М.Гаммі

«Шановний Володимире Михайловичу!
З 2008 року я працюю тренером-викладачем Новоград-Волинської ДЮСШ і два роки очолюю обласну федерацію важкої атлетики. За цей час м.Новоград-Волинський стало центром розвитку важкої атлетики Житомирської області. Підготовлено більше ста чемпіонів та призерів обласних змагань, чотири призери чемпіонатів України різного рівня. За підсумками 2012 року важка атлетика дала місту Новограду-Волинському понад 3000 очок, що дозволило Новоград-Волинській ДЮСШ посісти на обласних змаганнях друге місце, а загалом — восьме. Завдяки важкій атлетиці, м.Новоград-Волинський піднялось на вісім сходинок у загальному обласному рейтингу.
І все це було зроблено, не маючи залу для важкої атлетики, у буквальному розумінні, займаючись із дітьми на вулиці. У 2011 році я, при допомозі депутатів міської ради, спромігся примусити Вас взяти на баланс Вашого управління два закинутих приміщення по вул.Пушкіна та Соборності. На початку 2012 року я зустрівся з народним депутатом В.М.Литвином і розповів йому про наші досягнення і проблеми, попросив його допомогти здійснити ремонт цих приміщень. Під капітальний ремонт цих об’єктів були виділені кошти субвенцій у сумі 150000 грн. У 2012 році я оформив усі необхідні документи для отримання цих субвенційних коштів і передав у вересні 2012 року їх Вам особисто.
Але в 2012 році Ви чомусь притримали документи до кінця грудня цього року, в результаті чого кошти на ремонт спортивних залів не були освоєні, і діти на 1 січня 2013 року
знову залишились на вулиці.
У цьому році в середині літа я Вам знову передав пакет документів з експертним висновком. Ці документи Ви повинні були миттєво зареєструвати в Новоград-Волинському казначействі (я б їх сам зареєстрував, але я не є працівником Вашого управління, тому казначейство не має право приймати документи у мене особисто). Але Ви їх чомусь зареєстрували тільки через три місяці. Ті кошти, які були влітку, вже розійшлися по інших об’єктах, і на 1 вересня діти залишилися знову без спортивних залів.
Щоб якось налагодити роботу відділення важкої атлетики, я розпочав своїми силами, взявши кредит у банку, проводити капітальний ремонт одного з приміщень за адресою: вул.Соборності, 7. На сьогодні я витратив на ремонтні роботи власних коштів біля 150 тис. грн. 17.10.2013 р. на рахунок підрядної організації «Ітера Буд» були перераховані кошти, як аванс, у розмірі 22 тис. грн., на ремонт важкоатлетичного залу по вул.Соборності, 7, міста Новограда-Волинського.
Ви очолюєте управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради, яке є власником цього приміщення. Коштів на його ремонт поступило дуже мало. На цьому об’єкті Ви не з’являєтесь і не виявляєте ніякої ініціативи, щоб завершити ремонт, а до початку зими залишився один місяць і три дні.
Зі свого боку я зробив певну роботу, яку повинні були робити Ви, як начальник управління. З Вашого боку я бачу якесь упереджене ставлення до мене особисто і до важкої атлетики як олімпійського виду спорту взагалі. Ваші дії, як керівника управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради, можна розцінювати, як марнотратство коштів та часу.
Тому прошу Вас дати мені відповідь на такі питання:

  1. Чому Ви не з’являєтесь на об’єкті по вул.Соборності, 7, де ведуться ремонтні роботи?

  2. Чому Ви халатно ставитесь до освоєння субвенцій на ремонт спортивних об’єктів?

  3. Чому на рахунок будівельної підрядної організації «Ітера Буд» було перераховано тільки 20 тис. грн.?

  4. Чому документи для отримання коштів реєструються три місяці в казначействі?

  5. Коли Ви зможете закінчити ремонтні роботи ввірених Вам споруд?

  6. Який у Вас є проект розвитку фізичної культури та спорту на 2014-16 рр.?»


В.ПОСТІЖЕНКО, президент федерації важкої атлетики Житомирської області, тренер-викладач із важкої атлетики