Без карет і коней — на сучасний студентський бал

Без карет і коней — на сучасний студентський бал

Запрошення на студентський бал, який 14 листопада відбувся вперше в історії міста, отримали двісті кращих представників студентства. Таким чином у Новограді відсвяткували головне свято молодих, прогресивних і цілеспрямованих — День студента. Кому цього дня пощастило потрапити на званий вечір у Молодіжний центр, були вражені стараннями організаторів та креативним підходом усіх: ініціаторів, студентів та викладачів.
Вишукані сукні на дівчатах та елегантні костюми на юнаках презентували їх у зовсім нетиповому амплуа для молоді 21-го століття — у якості дам та кавалерів балу. Якби не сучасні гаджети у кишенях та новомодні тенденції у одязі, які все ж важко було приховати, то цілком можна було би припустити, що учасники балу повернулися у минуле, на декілька століть назад. Вже з порогу запрошених зустрічали віртуози одразу двох військових оркестрів, почесна варта від 8-го армійського корпусу (до речі, військове керівництво особливо потужно підтримало захід) та урочисто-хвилююча атмосфера справжнього світського заходу з обов’язковим дрес-кодом та червоною доріжкою.
Танцювальну частину відкрив вальс — спочатку ритм задали вихованці зразкового ансамблю бального танцю «Грація», згодом закружляли пари з усіх чотирьох студентських закладів міста. І нехай не усі при цьому почувалися впевнено у бальних рухах, впевненості усім додавав той факт, що захід новий, а його учасники — першопрохідці. Тому на помилки ніхто не звертав уваги, усі отримували задоволення, а разом зі студентами залюбки кружляли у вальсі їхні викладачі. Вони, до речі, теж були одягнені відповідно до дрес-коду.
На бал запросили народних депутатів-земляків Володимира Литвина та Юрія Благодиря, представників влади від міста і району. І хоч більшість поважних гостей прибули на бал без власних дам, ніхто не розгубився — усі швидко відчули атмосферу, щиро привітали студентство зі святом, згадали свої студентські роки, облишили скромність, комплекси і пішли танцювати. Навіть Володимир Литвин не втримався, хоча й запевняв, що танцювати вальс не вміє і не буде. Станцював, ще й вручив подарунки відмінникам та активістам навчання.
З ентузіазмом колективи навчальних закладів підійшли до проведення флешмобу. Студенти з кожного навчального закладу підготували танець, під час якого презентували свої хореографічні здібності. Танцівників із професійного ліцею, на думку багатьох присутніх, справедливо можна було назвати у цьому флешмобі кращими.
Кожен заклад делегував на бал по одній парі студентів, гідних титулів Королеви та Короля балу. Претенденти спеціально для цього підготували портфоліо, вивчили історію балу, не один день тренувалися вальсувати та ретельно продумували своє вбрання. З-поміж кращих журі й визначало переможців.
Титул «Королева балу-2013» здобула студентка четвертого курсу економіко-гуманітарного коледжу Анастасія Тартачна, а «Королем балу-2013» став студент медичного коледжу Анатолій Поліщук, також — з 4-го курсу. Переможці отримали корони, стрічки та запрошення на вечерю у кафе-барі «Городок».
Також подарунки від спонсорів отримали переможці номінацій: «Голлівудська зовнішність», «Попелюшка балу», «Найграційніша танцювальна пара», «Найхаризматичніший студент» та «Людина-свято».
Привітали студентів й організатори. Серед них — заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради Алла Виговська, головний спеціаліст управління Оксана Кривенко, директор Молодіжного центру Наталія Ящук та керівник агенції урочистих подій «PRAZDNIK» Вікторія Кот.
Студентам бал сподобався настільки, що від них вже надійшли пропозиції не чекати цілий рік до наступного заходу, а невдовзі знову організувати дійство у своїх навчальних закладах — на новорічні свята.
Юлія КЛИМЧУК