Надворі — зима, а «Мальви» і «Цвіте терен» буяють перемогами

З обласного конкурсу учнівської молоді «Кришталеві нотки», що проходив у Житомирі, із дипломами переможців повернулися вихованці фольклорного ансамблю «Мальва». Народний спів, автентичні пісні, відтворення давніх українських обрядів — це візитки фольк-гурту «Мальва». Як розповіла художній керівник Галина Кучинська, активна участь в усіх номінаціях конкурсу дозволила її вихованцям показати вокальні та артистичні здібності з найкращого боку. Кожен район Житомирщини презентував своїх виконавців та ансамблі, побільшало чоловічого вокалу, а це означає, що в Україні підростають нові солов’яненки.
У різних номінаціях та вікових категоріях журі відзначило виступи Мирослави Остаповець (1 місце), Вікторії Шамшур (2 місце), Яни Крачковської (2 місце). За словами Галини Оксентіївни, загальнокомандній перемозі посприяли робота нового акомпаніатора М.К.Айдибалова та номери «Із сиром пироги» та «Ходить орел понад морем» (за переказами, ця пісня створена у 17 столітті!).
Вихованці місцевої музичної школи також повернулися у Новоград зі здобутками. Вершиною виконання назвали члени журі старовинний кант «Пташечка» (1 місце) у виконанні фольклорного ансамблю «Цвіте терен», музичний керівник — Заслужений працівник культури України Віра Матвійчук. А солістка Любов Колінська отримала диплом за 2 місце.
Юлія КЛИМЧУК