Наближається ювілейна річниця визволення міста

Наближається ювілейна річниця визволення міста

3 січня виповнюється 70 років від того пам’ятного зимового дня 1944 року, коли 13-та армія під командуванням генерал-лейтенанта О.О.Пухова визволила місто Новоград-Волинський від фашистських загарбників.
Тоді, з нагоди визволення Новограда-Волинського, у Москві прогримів салют 12-ма артилерійськими залпами зі 124 гармат. 13-ти військовим з’єднанням, частинам, які відзначилися в боях за визволення міста, присвоєно почесне найменування «Новоград-Волинських», 318 радянських воїнів отримали високі урядові нагороди. Серед тих, хто відзначився у боях за місто, слід назвати генерал-майора Панкратова, дивізія якого отримала це почесне найменування. Його могила знаходиться у міському Парку культури і відпочинку.
Протягом грудня у навчальних, бібліотечних закладах міста проходять зустрічі з ветеранами Великої Вітчизняної війни, тематичні виховні та культурно-просвітницькі заходи.
У краєзнавчому музеї Палацу культури працює виставка фотографій «Новоград-Волинський укріпрайон №7», проводяться екскурсії на тему «Визволення Новограда-Волинського та України».
3 січня 2014 року, з 11.00, від міського Парку культури та відпочинку урочистим маршем пройде колона військовослужбовців місцевого гарнізону; будуть покладені квіти до пам’ятних знаків; на площі біля Палацу культури імені Лесі Українки буде розміщена техніка воєнних часів, польова кухня. У великій залі міського Палацу культури відбудуться урочистості за участі громадськості міста та району, військовослужбовців, а також святковий концерт з нагоди 70-ї річниці визволення Новограда-Волинського від фашистських загарбників. Запрошуються всі бажаючі.