Придбано сучасний пересувний флюорограф

За кошти держсубвенції, виділеної з Державного бюджету на соціально-економічний розвиток Новоград-Волинського району, райдержадміністрацією було придбано сучасний пересувний флюорограф, який обслуговуватиме жителів населених пунктів району.
Вартість флюорографа — 1370 тис. грн. Це сучасний комп’ютерний флюорограф, який дозволяє на належному рівні провести обстеження грудної клітки, обробку даних та їх збереження. Попередній флюорограф, яким проводилися обстеження, пропрацював майже 15 років, що втричі перевищує норми експлуатації. Якість знімків не дозволяла робити повноцінні висновки щодо стану обстежених.
Також у минулому році за субвенційні кошти для належного існування закладів охорони здоров’я у населених пунктах району було придбано сучасні дитячі електронні ваги з ростомірами, холодильники для збереження вакцин та медикаментів, сумки-укладки для лікарів та інше обладнання.
Голова адміністрації С.І.Лавренюк, проводячи щотижневу нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, акцентував увагу відповідальних осіб на проведенні подальшої реорганізації вторинного рівня надання медичної допомоги та створенні госпітальних округів.
Так, за даними Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, на базі трьох районів — Новоград-Волинського, Ємільчинського Баранівського та міста Новограда-Волинського — буде створено п’ятий госпітальний округ, до складу якого ввійдуть Новоград-Волинське міськрайТМО, Ємільчинська та Баранівська центральні районні лікарні та Городницька міська лікарня. Даний госпітальний округ обслуговуватиме 180,7 тис. населення.
Новоград-Волинське міськрайТМО реорганізується у лікарню екстреної медичної допомоги п’ятого госпітального округу та буде базовою лікарнею, а у Баранівці та Ємільчиному планується створення лікарень планового лікування. Городницька міська лікарня реорганізується у лікарню відновного лікування.
Інна ДЕНИСЕНКО, завідувач сектору інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю РДА