Держбюджет прийнято — завершується формування міського бюджету

16 січня Верховна Рада України затвердила Державний бюджет на 2014 рік. На своїй сторінці у Facebook народний депутат України Володимир Литвин повідомляє: «Сьогодні проголосував за Держбюджет на 2014 рік. Зробив це з важким серцем. Без Держбюджету не буде прийнято і місцеві бюджети. А отже, скажімо, Житомирська область не матиме 2 млрд. додаткових дотацій та субвенцій на вирівнювання фінансової забезпеченості місцевих бюджетів, виплати допомоги сім’ям із дітьми, малозабезпеченим, інвалідам, надання пільг та житлових субсидій, виплати державної соціальної допомоги, придбання витратних матеріалів для закладів охорони здоров’я і т.д.».
Попри труднощі, за словами нашого земляка: «Вдалося провести через Держбюджет 55 млн. субвенцій на соціально-економічний розвиток округу. Немає, очевидно, потреби доводити, що завдання депутата-мажоритарника працювати над виконанням зобов’язань перед своїми виборцями. Для мене у цьому питанні на першому місці — інтереси жителів округу, а вже потім політичні аспекти, на яких вибудовується демонстрація невдоволення моїми діями».
Із 55 млн. гривень, запланованих у Держбюджеті 2014 року на соціально-економічний розвиток мажоритарного виборчого округу №65 за сприяння нашого земляка, місто Новоград-Волинський має отримати 19 мільйонів гривень. Передбачається, що майже половина цих коштів піде на погашення заборгованості підрядникам за виконані роботи на об’єктах міста у 2013 році. Решту планується спрямувати на завершення ремонтів Молодіжного центру, туберкульозного і шкірвендиспансеру міськрайТМО, 2-3 освітянські заклади і стадіон «Авангард». Незабаром, 30 січня, міська рада затвердить бюджет міста на 2014 рік.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради