Заступник голови районної ради Микола Лосовський написав заяву про звільнення

Заступник голови районної ради Микола Лосовський написав заяву про звільнення

Хвиля протестів, що котиться українськими містами протягом останніх днів, сколихнула і новоград-волинців. У четвер, 20 лютого, декілька сотень городян вийшли підтримати стихійний мітинг, що проходив біля храму, навпроти Будинку рад. У храмі було проведено молебень за душі загиблих під час масових протистоянь мітингувальників і силовиків у столиці та інших містах. Тоді перед присутніми, яких дедалі більшало, виступив голова районної організації ВО «Батьківщина» Віктор Гончарук, котрий цими днями побував у епіцентрі подій на київському Майдані.
До громади вийшли міський голова Володимир Загривий і секретар міської ради Василь Михальчук. Мер запевнив, що на спільній нараді, яка щойно закінчилася, було досягнуто домовленостей між владою, керівництвом міської міліції та начальником Новоград-Волинського гарнізону про те, що місцеві силовики не виконуватимуть злочинних наказів і залишатимуться на місцях. Також на нараді було погоджено, що в місті всіма силами буде забезпечуватися правопорядок, а міська влада ухвалила заяву, в якій висловила своє бачення щодо врегулювання ситуації в країні.
Після цього група із кількох десятків активістів на чолі з Віктором Гончаруком вирушила до кабінету заступника голови районної ради Миколи Лосовського (голова райради Ф.Весельський наразі на лікарняному, тож його обов’язки тимчасово виконує заступник). Миколу Антоновича закликали вийти до громади і привселюдно написати заяву про звільнення із займаної посади, мотивуючи це тим, що всі представники державної влади, навіть на місцях, причетні до тієї ситуації, що склалася у країні. Заява невдовзі була написана, а на наступний день призначена позачергова сесія районної ради.
До присутніх дійшла інформація, що до міста їдуть загони «тітушок», щоб влаштовувати провокації, тож чоловіків закликали гуртуватися у загони самооборони, які допомагатимуть міліції патрулювати місто і захищати городян. Мітингувальники перекрили рух транспорту по вулиці Шевченка, у такий спосіб висловлюючи свій протест проти дій державної влади.
Олег БРЮХАНОВ