Творчість Шевченка — тема благодатна

У рамках відкриття Шевченківських днів та проведення тижня початкових класів у Новоград-Волинській ЗОШ I-III ступенів №6 учнями 4-А класу(класовод Пшенишна Л.М.) була проведена тематична виховна година «Духовна спадщина Кобзаря». Метою даного заходу було розширення знань дітей про життя і творчість Т.Г.Шевченка, вшанування його пам’яті, сприяння розвитку творчості молодших школярів.Не лише глядачами,а й учасниками були учні 1-Б, 2-Б та 4-Б класів. Діти показали високий рівень обізнаності із творчою спадщиною Т.Г.Шевченка, про що свідчило вивчення напам’ять поеми «Наймичка», яку учні декламували під перегляд її на мультимедійному екрані.
Учасниками було підготовлено інформаційний вісник «Талант Шевченка-художника», проведено виставку малюнків до творів Кобзаря, конкурс читців відомого поета. Учень 4-А класу Юхимчук Л., маючи неабиякі здібності та навчаючись у художній школі, підготував стіннівку «Садок вишневий коло хати».
Оспіваний не лише в піснях, віршах та живопису серед українського народу, Т.Шевченко нерозривно пов’язаний із його традиціями та мистецькою спадщиною. Тож невипадково директор ЗОШ №6 Кирчун Наталія Миколаївна, заздалегідь готуючись до проведення Шевченківських днів у рідній школі, вишила не лише портрет великого Кобзаря, а й вірш-ілюстрацію «Заповіт». Творчість Шевченка — тема благодатна, тому діти з неабияким схваленням декламували вишитий віршований твір. З нагоди 200-ї річниці від дня народження поета ми промовляємо найкращі слова вдячності та намагаємося глибше збагнути його талант.
Інформація ЗОШ №6