Коротко...

МОЖЛИВІ ОКРЕМІ ЗРИВИ ГРАФІКІВ РУХУ МІСЬКОГО ПАСАЖИРСЬКОГО ТРАНСПОРТУ
У зв’язку з призовом резервістів українського війська на навчання та необхідністю виділення значної кількості автобусів для їх щоденного перевезення, можливі окремі зриви графіків руху міського пасажирського транспорту. Місцеві перевізники перепрошують новоград-волинців за тимчасові незручності.
СЕСІЯ ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ
12 березня відбулася чергова сесія Житомирської обласної ради. Депутати внесли зміни до складу більшості постійних комісій обласної ради та їх керівництва. Зокрема, змінено 5 голів профільних депутатських комісій. Відтепер питаннями охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів опікуватиметься Василь Борис — депутат від нашого міста, головний лікар міськрайТМО. Вітаємо Василя Миколайовича із обранням головою комісії обласної ради. Сподіваємося, що його досвід стане корисним при розв’язанні проблем із питань охорони здоров’я і соціального захисту людей.
ВИКОРИСТАННЯ ПОДАТКІВ
На засіданні ради директорів промислових підприємств міста надійшов запит від керівництва ПП «Меблева фабрика «Мірт» щодо використання податків, що сплатило підприємство до бюджету. У відповідь міська влада повідомляє, що бюджет міста формується відповідно до Бюджетного, Податкового кодексів України та Основних напрямів бюджетної політики на відповідний рік.
Так, у 2013 році до бюджету міста від меблевої фабрики надійшло 506,9 тис. грн. різних податків і зборів, з яких до загального фонду — 501,8 тис. грн. Ці надходження становлять 0,95% доходів загального фонду та 0,02% доходів спеціального фонду та спрямовані на видатки, затверджені міською радою.
Зокрема, із загального фонду міського бюджету виплачується заробітна плата працівникам бюджетної сфери, здійснюються видатки на оплату енергоносіїв, медикаментів, продуктів харчування та інших видатків, пов’язаних із життєзабезпеченням бюджетних установ та на благоустрій міста. За рахунок коштів спеціального фонду в частині транспортного збору здійснюються видатки з утримання, капітального ремонту та будівництва комунальних доріг (вартість 1 м2 твердого покриття доріг коштує 185,00 грн., тобто, за 2,3 тис. грн., перерахованих цим підприємством, можна капітально відремонтувати 12 м2 доріг.
За рахунок коштів спеціального фонду в частині екологічного податку здійснюються видатки з будівництва та утримання полігону твердих побутових відходів, ліквідації стихійних звалищ сміття, придбання контейнерів для зберігання твердих побутових відходів тощо (вартість 1 контейнера — 1600 грн., тобто, за 2,8 тис. грн., що надійшли від меблевої фабрики, можна придбати 1,75 контейнера). Звіт про виконання бюджету міста за 2013 рік буде опубліковано на офіційному сайті міської ради у десятиденний термін, після його затвердження міською радою 20 березня.
«ГРОМАДСЬКИЙ КООРДИНАЦІЙНИЙ ЦЕНТР»
У міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді створено «Громадський координаційний центр». Його мета — сприяти у наданні підтримки та допомоги сім’ям військовослужбовців та іншим категоріям населення, які опинились у складних життєвих обставинах, координувати дії волонтерів у місті. Спонукали до цього останні політичні події, які відбуваються в Криму, а також на випадок погіршення ситуації. «Громадський координаційний центр» знаходиться на вул.Шевченка, 31. Координує роботу центру Світлана Кручок. Контактні телефони: 2-07-12; 0984054455; 0972818708.
АКЦІЯ: «ЗДАЙ БАТАРЕЙКУ — ВРЯТУЙ ПЛАНЕТУ»
Новоград-Волинські школярі провели акцію «Здай батарейку — врятуй планету». Після того, як заряд «сів», його зазвичай викидають у смітник. А ви знаєте, що такий вчинок — це злочин перед самим собою і нащадками? Ртуть, літій, кадмій, цинк, свинець та інші речовини, що входять до складу звичайних батарейок, завдають колосальної шкоди природі і людині. Батарейка вагою 20 грамів забруднює 20 квадратних метрів грунту та 400 літрів води.
Батарейка не завдасть шкоди, якщо її тримати непошкодженою у закритому контейнері або здати на спеціальну утилізацію. Саме тому учні міських шкіл, з метою турботи про екологію, виховання свідомості дітей, привернення уваги державних та громадських організацій, міської влади до проблем охорони довкілля, своїми практичними діями у рамках екологічної акції, збираючи батарейки, демонструють свою небайдужість до того, що відбувається у нас у місті і в цілому по країні з небезпечними відходами. Діти стають громадянами, які хочуть позитивних змін і готові для цього прикласти зусилля.
Організатори акції закликають усіх зацікавлених осіб, організації підтримати школярів у корисній для суспільства справі. Бо дехто, навпаки, намагається ще взяти зі шкіл гроші за утилізацію батарейок… Екологічна акція школярів міста поки що не знайшла відповідь на питання — хто відповідає за збір батарейок на міському рівні? Кому повинні здавати їх школярі, мешканці міста? Хто займається їх утилізацією? Учасники акції чекають відповіді на ці питання.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради