Буревій був милостивим

Буревій був милостивим

Пориви вітру, що здійнялися над Новоград-Волинщиною минулої суботи, суттєвих пошкоджень господарству не завдали. Про це «Звягелю» повідомили як у міській раді, так і в райдержадміністрації.
«Буря пройшла відносно тихо. Так, мали місце часткові відключення від електроенергії населених пунктів, зокрема, с.Чижівка, пошкодження покрівель будівель та прибудинкових споруд, проте значних наслідків буревій не завдав. Електромережі відновили протягом доби. Обійшлося без людських жертв», — зазначили у РДА.
По місту також вийшли з ладу лінії електропередач в окремих мікрорайонах. Зокрема, без струму залишилися декілька вулиць на «Смолці» та вулиця Чапаєва. Перебої з електрикою там усунули до ранку, дещо довше — приблизно добу — чекали на відновлення подачі електроенергії одиночні будинки.
Вітром звалило декілька дерев. Найбільше незручностей через це виникло на «Дружбі», де дерево перегородило проїжджу частину дороги неподалік від школи. Силами працівників МНС його спочатку відтягнули, щоб зробити дорогу проїзною, а тоді комунальники дерево розпиляли і вивезли.
Знову не встояли дві пересаджені в центрі міста ялинки. Перезимувавши без пригод, вони стали жертвами весняного вітру. У понеділок їх вкотре посадили, тепер, кажуть, вкопали глибше.
Серед іншого — вітром позривало по декілька шиферин на дахах третьої і четвертої шкіл, а в багатоповерховому будинку по вулиці Шевченка, 41, змело балкон. Але звернень від громадян щодо адресної допомоги в ліквідації наслідків стихії не надходило, — запевнили у міській раді.

Олег БРЮХАНОВ