Володимир Загривий: «Чи відповідаю я сьогодні займаній посаді, чи мої заступники — на своїх місцях?»

Ключовим питанням пленарного засідання двадцять другої сесії міської ради шостого скликання, яка розпочала роботу у четвер, 20 березня, постало питання «Про вотум довіри міському голові, його заступникам, секретареві міської ради, керуючому справами виконавчого комітету міської ради». На засідання були запрошені керівники міських осередків політичних партій, громадських організацій, підприємств, установ, активісти громади.
У вступній промові, яка передувала голосуванню за порядок денний, міський голова Володимир Загривий акцентував на складних умовах, в яких майже півроку живе і працює країна в цілому та влада на місцях зокрема. Коли державна влада оголосила курс на різке скорочення видатків, що вимірюється десятками мільярдів гривень, а ліміт Житомирської області на один день нині складає всього 300 тисяч гривень — нічого трясти міську владу, грошей немає, — резюмував міський голова.
Водночас мер підкреслив, що ситуація при попередній владі в державі розвивалася таким чином, що до багатьох керівників силових, правоохоронних, контролюючих та інших структур практично відсутня довіра. Хоча на сьогодні й немає закону про люстрацію, але, очевидно, що на відповідних керівних посадах назріли зміни, — продовжив Загривий.
Які саме кадрові зміни за підсумками сесії були підтримані чи не підтримані депутатами міської ради, — про це у наступному номері.
Олег БРЮХАНОВ