Молодь Новограда об’єднує Україну

Молодь Новограда об’єднує Україну

У МІСТІ ПРОЙШЛА ВСЕУКРАЇНСЬКА АКЦІЯ ЄДНАННЯ — «ГОЛОС НАРОДУ»
На жодному уроці, у жодному навчальному закладі, якими б педагогічним талантом і знаннями не володів учитель, не навчать справжньому і щирому патріотизму, що згуртував українців у ці непрості для нашої держави часи. Принаймні, жодним чином не дала підстав сумніватися у цьому молодь, котра 19 березня, о 12 годині, підтримала всеукраїнську громадську акцію «Голос народу». Такі акції цього дня відбулися у різних містах України — участь у них взяли учні та студенти.
Відбулася акція і в Новограді-Волинському — учні шкіл №2, 5 та 10 ініціювали флешмоб на вході у центральний Парк. У руках — жовто-сині прапори України, в очах — надія на те, що в їх країну повернеться злагода і добробут. Учні звернулися до молоді, їх батьків та рідних, до трудових колективів і навчальних закладів, медичних установ і бізнес-структур, до дошкільнят і пенсіонерів, бідних і багатих — до всіх, хто живе на українській землі і любить її. У своєму зверненні вони засудили дії щодо анексії Криму та закликали до миролюбності, стійкості і єднання народу.
Цієї ж миті у різних куточках України пролунало спільне «Україна Єдина!». Учні читали вірші Кобзаря і заспівали Гімн України, а також подякували усім, хто підтримав акцію. Тепер слово — за політиками і дипломатами. Саме їм вирішувати, чи житимуть українці під мирним сонячним небом.
Юлія КЛИМЧУК, фото Іллі СІМЧУКА