Увага! Нерест!

Згідно із законодавством України, встановлюється весняно-літня заборона на вилов риби, інших біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Житомирської області у 2014 році у такі терміни:

  • на річках та їх притоках — з 1 квітня по 20 травня;

  • на водосховищах та ставках — з 1 квітня по 10 червня;

  • у новостворених водних об’єктах, а також у придатковій системі річок та інших водних об’єктів (в межах діяльності управління) — з 1 квітня по 30 червня.


Заборонено будь-який лов раків у водоймах, що підконтрольні управлінню, в період з 1 квітня по 20 червня і з 15 липня по 5 вересня, під час наношування ікри, личинок, першої і другої линьок.
На період весняно-літньої заборони дозволено любительський і спортивний вилов із берега в межах населених пунктів, розташованих на берегах водойм і річок, а за межами місць нересту — однією поплавковою або донною вудками з одним гачком або спінінгом.
Місцями нересту вважати мілководні зарослі з вищою водяною рослинністю або закорчовані ділянки водойм, стариці, заплави та заливні луки, прибережну рослинність на річках, озерах, водосховищах, штучних водних об’єктах.
Заборонено організацію змагань із рибальства та підводного полювання в період нересту риби.
Заборонено в терміни, вказані вище, пересування будь-яких плавзасобів, що належать фізичним та юридичним особам, за винятком суден державних органів, що застосовуються для виконання службових обов’язків. Крім цього, забороняється в нерестовий період на акваторії водосховищ і річках проводити гідромеханізовані, днопоглиблювальні, вибухові та інші роботи, добування будівельних матеріалів (піску та ін.).
Державне агентство рибного господарства України, Управління охорони, використання і відтворення водних ресурсів та регулювання рибальства в Житомирській області