Хроніка 12/2014

РОЗКРИТО КРАДІЖКУ
11 березня до чергової частини Новоград-Волинського МВ надійшла заява від 38-річного місцевого жителя (директора одного із підприємств міста) про те, що невстановлена особа через вхідні двері проникла до середини приміщення пилорами і викрала два електромотори до циркулярних верстатів, чим спричинила матеріальної шкоди на загальну суму 3000 гривень. У ході оперативно-розшукових заходів працівниками міліції було встановлено, що до даного кримінального правопорушення причетний 33-річний, раніше засуджений, місцевий мешканець, котрий у скоєному зізнався.
ВИЛУЧАЛИ НАРКОТИКИ ТА ЗНАЙШЛИ ЩЕ Й ВОГНЕПАЛЬНУ ЗБРОЮ
У 43-річного місцевого жителя, який відпочивав у одному з розважальних закладів міста, було вилучено наркотичний засобі (канабіс), маса якого становить близько 8 г. Наркотичну речовину, як пояснив чоловік, зберігав для власного вжитку і без мети збуту.
Однак під час проведення поверхневого огляду затриманого було виявлено ще й предмет, зовні схожий на пістолет. При проведенні балістичної експертизи було встановлено, що даний предмет є гладкоствольним самозарядним пістолетом марки «Zoraki MOD 914» калібру 9 мм. З’ясувалося також, що пістолет справний і придатний для стрільби.
Згідно з ч.1 ст.263 КК України (Носіння, зберігання, придбання, виготовлення, ремонт, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв, без передбаченого законом дозволу) правопорушення карається позбавленням волі на строк від двох до п’яти років.
ОБІКРАВ БАБУСЮ, БО ХОТІВ ЇСТИ
14 березня до міліції із заявою звернулася 74-річна мешканка с.Прихід Новоград-Волинського району, повідомляючи про те, що хтось у неї вкрав 650 гривень.
Згодом працівники міліції встановили, що крадіжку скоїв 50-річний житель с.Броницька Гута. Хоча крадій у скоєному зізнався, але гроші він уже встиг витратити. Тепер небораці загрожує покарання — від штрафу до позбавлення волі на строк до 3 років.
За матеріалами Новоград-Волинського МВ підготував Микола МАРУСЯК

НОВИЙ ГРАФІК ПРИЙОМУ ГРОМАДЯН НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКИМ МВ УМВС У ЖИТОМИРСЬКІЙ ОБЛАСТІ
За ініціативою Сергія Рябошапки, керівника міськвідділу, змінено графік прийому для громадян.
Понеділок: з 15 до 16; вівторок: з 10 до 11; середа: з 12 до 13; четвер: з 15 до 16; п’ятниця: з 12 до 13; субота: з 10 до 11 години.
У разі відсутності керівника міського відділу міліції з поважних причин (нарада, сесія, відрядження, оперативні заходи тощо), прийом громадян, відповідно до вищевказаного графіку, будуть проводити наступні посадові особи:

  • перший заступний начальника — начальник слідчого відділення Олег Журавель;

  • заступник начальника — начальник кримінальної міліції Олег Марківський;

  • заступник начальника — начальник міліції громадської безпеки Павло Коптійчук.


Прес-служба Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області