Посіяно ранніх ярих зернових 120% до прогнозу

Посіяно ранніх ярих зернових 120% до прогнозу

1 квітня під головуванням першого заступника голови райдержадміністрації Р.М.Кирилюка відбулась робоча нарада з працівниками управління агропромислового розвитку райдержадміністрації. Питання, які виносилися на порядок денний наради, стосувалися виконання основних показників агропромислової галузі району та плану соціально-економічного розвитку за І квартал.
Було заслухано інформацію щодо проведення комплексу весняно-польових робіт, розвитку тваринництва у районі, обговорено виконання плану соціально-економічного розвитку району за І квартал, озвучено інформацію про оренду земельних паїв та роботу державної ветеринарної служби району.
— Основну увагу ми маємо зосередити на необхідності виконання планових показників роботи аграрної галузі, розбудови виробничої та заготівельної інфраструктури, створення нових потужностей із переробки рослинницької та тваринницької сировини, — наголосив Кирилюк.
Він також відзначив, що за І квартал поточного року збільшилось виробництво молока на 20%, виробництво м’яса — на 13%. Збільшились і показники з вирощування худоби — до минулого року цей показник збільшено на 130 ц.
У районі посіяно 10,9 тис. га озимих зернових під урожай 2014 року по всіх категоріях господарств району, по сільгосппідприємствах — 10,5 тис. га, озимих культур — 10,3 тис. га, що на 0,3 тис. га більше до показників 2013 року.
Станом на 1 квітня посіяно 2,4 тис. га ранніх ярих зернових, що складає 120% до прогнозу.
Закуплено 5,55 тис. тонн фізичної ваги мінеральних добрив, що складає 101% до потреби.
Господарства району забезпечені пестицидами: 25 тонн, що становить 87%.
За результатами наради було дано низку доручень профільним відділам та управлінням райдержадміністрації.
Сектор інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю РДА