Споживання газу в області потрібно скоротити вдвічі

Такі завдання перед районами поставив очільник області Сидір Кізін на засіданні координаційної ради з питання ефективного використання паливно-енергетичних ресурсів, яку проводила обласна державна адміністрація 27 червня. Відповідно, ці ж завдання серед іншого окреслив і перший заступник голови райдержадміністрації Руслан Кирилюк на розширеній оперативній нараді з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації, начальниками контролюючих органів, установ та організацій району, що відбулася 1 липня.
Досягнути цього можна через переобладнання котелень на альтернативні види палива. Житомирщина багата такими ресурсами. Це — ліс, буре вугілля, торф. До того ж, будуть створені додаткові робочі місця, фінансуватися транспорт, використовуватися складські потужності.
«Потрібно розробити стратегію переведення котелень району на альтернативні джерела енергії», — підсумував Руслан Кирилюк. Насамперед це стосувалося переведення котелень у закладах освіти, культури, медицини.
На нараді також піднімалося питання пасажирських перевезень та проведення ремонту комунальних доріг у населених пунктах району, обговорено земельні та аграрні питання, виконання районного бюджету за шість місяців 2014 року та підготовку до осінньо-зимового періоду.
Крім іншого, перший заступник голови райдерж­адміністрації Р.Кирилюк відзначив, що планується на базі агрооб’єднань району проведення виїзних нарад із питань підготовки до жнив 2014 року.
За матеріалами сектору інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю РДА