Хроніка 28/2014

НОУТБУКУ ВСТАВИЛИ КОЛЕСА
2 липня, близько 22 години, невідома особа шляхом підбору ключа відчинила водійські дверцята вантажного автомобіля «MAN», який стояв на узбіччі автодороги в селі Броники (неподалік від кафе-бару «Норфолк»), та викрала з кабіни автомобіля ноутбук «LG», чим заподіяла потерпілому (жителю Черкас) матеріальної шкоди на суму 2000 гривень.
ГОСПОДАРІ — З ДОМУ, ЗЛОДІЇ — НЕ ДРІМАЮТЬ
3 липня до чергової частини міліції надійшло телефонне повідомлення від мешканки вулиці Штепіна про крадіжку майна з її оселі. Прибувши на місце події, правоохоронці з’ясували, що господарів майже тиждень не було вдома, і саме в цей час хтось, підібравши ключі до вхідних дверей, проник до житла і викрав монітор, системний блок, клавіатуру, маніпулятор «мишку», музичний центр, чим завдав потерпілим матеріального збитку на загальну суму 3950 гривень.
«ПОЧИСТИЛИ» ГАРАЖ
3 липня до міліції звернувся мешканець вулиці Колгоспної і повідомив, що вночі невідомі пошкодили навісний замок на гаражі і викрали точильний станок, електроболгарку «Craft», бензопилу «Алтай» електродриль та заднє колесо від велосипеда, чим спричинили йому матеріального збитку на загальну суму 2100 гривень.
НАРКОМАНИ НА ДОРОЗІ
3 липня біля магазину «Алло» працівники міліції в мешканця міста виявили поліетиленовий пакет з рослинною сумішшю, зовні схожою на коноплю. 35-річний звягельчанин переносив наркотичний продукт під курточкою. Пізніше він зізнався, що зберігав наркотичний засіб для власних потреб. Проводиться перевірка.
ПОКИ СПАЛА — ОБІКРАЛИ!
5 липня до правоохоронців звернулася мешканка провулка Коростенського і повідомила, що вночі, поки вона спала, хтось із під подушки вкрав мобільний телефон марки «Нокіа-Х2-02» з двома сім-картками і сумку, яка висіла на дверці шафи, з гаманцем та грошима в сумі 300 гривень.
По гарячих слідах міліціянти встановили, що дану крадіжку вчинив 28-річний раніше судимий мешканець міста.
Микола МАРУСЯК, підготовлено за матеріалами, наданими Новоград-Волинським МВ УМВС у Житомирській області

НІЧНЕ «ПОЛЮВАННЯ»
До Новоград-Волинського міськвідділу міліції звернувся 41-річний житель села Ярунь і повідомив, що вночі до його сараю пробрався невідомий та викрав двох дорослих кролів і трьох курок. Це завдало господарю збитків майже на 1000 гривень.
В обставинах крадіжки розбирався дільничний інспектор разом із працівниками слідчо-оперативної групи. По гарячих слідах правоохоронці затримали 27-річного раніше судимого місцевого жителя. У його будинку міліціонери виявили і вилучили викрадених тварин.
Вже знаходячись у відділку міліції, молодик зізнався у скоєному.
Наразі зловмисника затримано, стосовно нього слідчим відділенням Новоград-Волинського міськвідділу міліції відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 6 років. Але з урахуванням його попередніх «заслуг» перед Законом, відбутися мінімальним покаранням йому навряд чи вдасться, — розповідає Сергій Рябошапка, начальник Новоград-Волинської міліції.
Інна ВОВЧЕНКО, Новоград-Волинський МВ УМВС України в Житомирській області